Recept na skvělý citrónový dort: měkký dort, který se doslova rozplývá v ústech. Je pokrytý nádhernou vrstvou citronového krému, obsahující dostatečné množství kondenzovaného mléka. Tento dort je prostě neuvěřitelně chutný a stojí za to si ho dopřát.
A co je na celém receptu to nejlepší? Je super snadný na přípravu! Všechny ingredience stačí jednoduše smíchat v mixéru a pak už jen stačí dort upéct. Tak jednoduché a přitom tak lahodné!
Recept na citrónový dort připravený za pomoci neobvyklého kuchyňského pomocníka
Klíčem k dokonalému citronovému dortu je harmonická kombinace kyselé chuti citrónu a sladkosti ostatních ingrediencí.
Potřebné vybavení
- Mixér
- Forma na pečení
Suroviny
Ingredience potřebné na přípravu dortového korpusu:
- 3 vejce
- 2 hrnky cukru krystalu
- 2 a 1/2 hrnku hladké mouky
- 1/2 hrnku oleje
- 1 hrnek teplého mléka
- 1 lžička prášku do pečiva
- kůra z 1 citronu
Ingredience potřebné na přípravu polevy:
- 1 plechovka kondenzovaného mléka
- 1 krabička smetany
- 200 ml citronové šťávy
Postup
- Vajíčka, olej, mléko a cukr smíchejte v mixéru po dobu přibližně 3 minut.
- Poté přidejte citronovou šťávu, mouku a citronovou kůru a šlehejte další minutu.
- Tuto směs přelijte do formy vymazaného máslem a vysypané moukou.
- Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia po dobu 35 až 45 minut, nebo dokud dort nezíská zlatavou barvu.
- Po upečení všechno nechte chvíli vychladnout.
- Poté dort vyjměte z formy, dejte do lednice a nechte asi 30 minut ztuhnout.
- Nakonec dort ozdobte polevou a podávejte ještě teplý.