Dostali jste chuť na něco lahodně sladkého? Tato čokoládová roláda je skvělý slavnostní dezert, se kterým si rozhodně neuříznete ostudu. Hodí se pro rodinné odpoledne u kávy, narozeninovou oslavu nebo jinou speciální příležitost. Tato roláda je ale velice specifická a speciální. Těsto na ni nepečeme v troubě, ale smažíme na pánvi palačinky, ze kterých je poskládaná. Díky tomu docílíme krásného mramorového efektu. Navíc ji připravíme během 10 minut, není to žádná věda. Roláda se rozpouští v ústech, jak je famózní!

Recept na čokoládovou roládu

Ingredience pro přípravu

Těsto:

  • 300 ml mléka
  • 150 g mouky
  • 4 vejce
  • 45 g másla
  • 1,5 lžíce cukru
  • 1/2 lžičky soli
  • 10 g vanilkového cukru
  • 45 g kakaa
  • 5 lžic tvarohu ve vaničce
  • 3 lžíce karamelového kondenzovaného mléka
  • 10 ks Oreo sušenek

Poleva:

  • 100 g smetany 33%
  • 85 g hořké čokolády
  • 60 g arašídů

Postup přípravy

1. Do mísy si rozklepneme vejce, přidáme sůl, vanilkový cukr, cukr a vyšleháme metličkou.

2. Přisypeme kakao a dobře ho metličkou zapracujeme.

3. Dále postupně nalejeme mléko během míchání a nakonec nasypeme mouku, kterou dobře také zapracujeme.

4. Nyní k těstu nalejeme rozpuštěné máslo a promícháme.

5. Z tohoto těsta na pánvi nyní usmažíme palačinky a připravíme náplň.

Usmažíme palačinky.
Zdroj obrázku: Magische Desserts, Usmažíme palačinky.

6. V míse si smícháme tvaroh s karamelovým kondenzovaným mlékem a tento krém namažeme na první palačinku. Pod palačinky si rozprostřeme alobal.

V míse si smícháme tvaroh s karamelovým kondenzovaným mlékem.
Zdroj obrázku: Magische Desserts, V míse si smícháme tvaroh s karamelovým kondenzovaným mlékem.

7. Další palačinku položíme na první namazanou, ale část necháme odkrytou (přibližně 4 cm).

Další palačinku položíme na první namazanou, ale část necháme odkrytou (přibližně 4 cm).
Zdroj obrázku: Magische Desserts, Další palačinku položíme na první namazanou, ale část necháme odkrytou (přibližně 4 cm).

8. Tuto palačinku také namažeme opět položíme další o něco dále tak, aby se rám plocha palačinek prodlužovala.

9. Uděláme to postupně takto se všemi palačinkami a zbytek krému natřeme na všechny palačinky najednou.

10. Sušenky Oreo rozdrtíme paličkou ještě v obalu a sušenkovou drť nasypeme na krém.

Sušenky Oreo rozdrtíme paličkou ještě v obalu a sušenkovou drť nasypeme na krém.
Zdroj obrázku: Magische Desserts, Sušenky Oreo rozdrtíme paličkou ještě v obalu a sušenkovou drť nasypeme na krém.

11. Palačinky nyní od kratší strany srolujeme v roládu i s alobalem a dáme na 4 hodiny do lednice odpočinout.

Palačinky nyní od kratší strany srolujeme v roládu i s alobalem.
Zdroj obrázku: Magische Desserts, Palačinky nyní od kratší strany srolujeme v roládu i s alobalem.

12. Mezitím si do mísy nalámeme hořkou čokoládu a tu rozpustíme v mikrovlnné troubě.

13. K čokoládě přidáme smetanu a stěrkou promícháme.

14. Arašídy si na prkénku trochu nasekáme nožem a přisypeme je k čokoládě a zamícháme.

15. Ztuhlou roládu vyndáme z alobalu a polejeme naší čokoládovou polevou.

Ztuhlou roládu vyndáme z alobalu a polejeme naší čokoládovou polevou.
Zdroj obrázku: Magische Desserts, Ztuhlou roládu vyndáme z alobalu a polejeme naší čokoládovou polevou.

Roláda z palačinek

Tato roláda je nepečená díky kakaovým palačinkám. Můžeme si ji dle potřeby upravit dle svých vlastních chutí. Klidně pozměníme kondenzované mléko z karamelového na klasické nebo čokoládové. Můžeme také roládu osvěžit trochou ovoce, například višní.

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!
Nejlepší zákusky z kuchyně


Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest