Čokoládové řezy s kokosem patří mezi nejoblíbenější domácí zákusky, které zvládne připravit i naprostý začátečník. Jejich příprava nevyžaduje žádné složité techniky ani speciální vybavení – stačí promíchat ingredience a upéct v troubě.

Kokosovou polevu dodává těmto řezům nejen lahodnou chuť, ale i zajímavou texturu. V kombinaci s čokoládovým základem vzniká dokonalá harmonie chutí, která připomíná oblíbené bounty tyčinky. Navíc se tyto řezy dlouho drží vláčné a můžete je bez problémů připravit den dopředu.

Recept na vláčné čokoládové řezy s kokosovou polevou

Doba pečení v troubě 20 až 25 minut při 180 stupních.

Ingredience na čokoládové těsto

  • 300 g polohrubé mouky
  • 200 g krupicového cukru
  • 40 g kakaa (nepraženého, holandského)
  • 1 prášek do pečiva
  • 250 ml mléka
  • 100 g hery (rozpuštěné)
  • 3 lžíce oleje
  • 2 vejce
  • špetka soli

Suroviny na kokosovou polevu

  • 250 g moučkového cukru
  • 100 g másla (pokojové teploty)
  • 4 lžíce vody (či 3 lžíce vody + 1 lžíce rumu)
  • 2 lžíce kakaa (holandského)
  • kokos na posypání
Obrázek k receptu na čokoládové řezy s kokosem
Foto: Cooky.cz, recept na čokoládové řezy s kokosem

Postup přípravy čokoládových řezů s kokosem

1. Suché ingredience (mouku, krupicový cukr, kakao, prášek do pečiva a sůl) smíchejte v míse.

2. Tekuté ingredience (mléko, rozpuštěnou heru, olej a vejce) důkladně promíchejte v druhé nádobě.

3. Suché a tekuté ingredience spojte a promíchejte do hladkého těsta. Nechte těsto chvíli odpočinout.

4. Těsto nalijte na větší plech vyložený pečicím papírem a rozetřete do rovnoměrné vrstvy.

5. Pečte v předehřáté troubě na 180 stupních po dobu 20 až 25 minut, dokud není povrch pružný.

6. Mezitím připravte polevu – máslo vyšlehejte s moučkovým cukrem, postupně přidejte vodu a kakao.

7. Ještě horkou buchtu nalijte připravenou polevou a ihned posypte kokosem.

8. Nechte vychladnout a nakrájejte na menší řezy.

Tipy redakce

  • Rovnoměrné rozložení: Těsto na plechu rozetírejte pomocí navlhčené stěrky, aby byla vrstva všude stejně tlustá a řezy se propekly rovnoměrně.
  • Správná konzistence polevy: Poleva by měla být tekutá, ale ne řídká. Pokud je příliš hustá, přidejte po lžičce vodu, pokud řídká, přimíchejte moučkový cukr.
  • Aplikace na horký základ: Polevu nanášejte na ještě teplou buchtu, lépe se rozprostře a vytvoří hladký povrch.
  • Čisté řezání: Pro rovné řezy použijte ostrý nůž namočený ve vlažné vodě a po každém řezu jej otřete vlhkou utěrkou.
Obrázek k receptu Margot řezy

Úžasně jednoduché Margot řezy plné kokosu, rumu a čokolády

Obrázek receptu na Čokoládově-kokosové řezy - sladké splynutí dvou světů

Domácí Bounty tyčinka na plechu: Čokoládovo-kokosové řezy spojující jemný kokos a výrazné kakao

pozn. částečně upraveno AI, redakce cooky.cz, recept a foto Renata Malíková

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest