Zatím nehodnoceno
Přejít na recept Tisknout recept

Rádi mlsáte? Připravte si úžasnou domácí zmrzlinu provoněnou vanilkou s kombinací malin a bílé čokolády. V receptu na zmrzlinu jsem použila za mě skvělou kombinaci jemné bílé čokolády, svěží citronové šťávy a šťavnatých malin. Krémová konzistence zmrzliny je dosažena díky smetaně na šlehání a žloutkovému základu, zatímco maliny přidávají sladkokyselý kontrast, který zmrzlinu perfektně doplňuje. Recept na vanilkovou zmrzlinu je jednoduchý, ale vyžaduje čas na chlazení a mražení.

Začneme tím, že žloutky smícháme s cukrem a zahříváme na nízkém plameni, dokud se cukr nerozpustí. Poté přidáme máslo a bílou čokoládu a promícháme, dokud se nerozpustí. Krém necháme vychladit. Mezitím vyšleháme smetanu do pevné konzistence a postupně přimícháváme vychlazenou žloutkovou směs. Na závěr přidáme citronovou šťávu a vanilku. Polovinu směsi nalijeme do formy, přidáme maliny a zalijeme zbytkem zmrzlinové směsi. Zmrzlinu necháme mrazit alespoň 4 hodiny a před podáváním ji necháme krátce povolit.

Nápady na další vylepšení domácí vanilkové zmrzliny

  • Přidejte lístky máty pro extra svěží chuť.
  • Pro silnější ovocnou chuť můžete maliny předem povařit s trochou cukru a vytvořit tak omáčku, kterou následně zmrzlinu přelijete při servírování. Tuto malinovou omáčku můžete také vmíchat při přímo do zmrzliny přímo při přípravě.
  • Můžete použít i jiné ovoce, jako jsou borůvky nebo jahody.
Zdroj obrázku: gustos, Dokonalá vanilková zmrzlina s malinami

Recept na dokonalou vanilkovou zmrzlinu s malinami

Autor receptu: Jana Duchoňová
Zatím nehodnoceno
Čas přípravy 20 minut
Doba mražení 4 hodiny
Celkový čas 4 hodiny 20 minut
Porcí 8 porcí
Zmrzlina s jemnou bílou čokoládou a svěžími malinami, připravená doma za pár kroků. Provoněná vanilkou a citronovou šťávou.

Potřebné vybavení

  • Mísa
  • Forma na zmrzlinu

Suroviny

  • 4 žloutky
  • 70 g cukru
  • 25 g másla
  • 150 g bílé čokolády
  • 400 ml smetany na šlehání
  • 3 lžičky vanilky
  • 3-4 lžíce citronové šťávy
  • 200 g malin

Postup 

  • Smíchejte žloutky s cukrem a zahřívejte na nízkém plameni, dokud se cukr nerozpustí.
  • Přidejte máslo a bílou čokoládu a promíchejte do hladka.
  • Krém zakryjte a nechte vychladnout.
  • Smetanu vyšlehejte do pevné konzistence a postupně přidávejte vychladlý žloutkový krém.
    Luxusní domácí vanilková zmrzlina s malinami - postup přípravy

    Zdroj obrázku: gustos, Dokonalá vanilková zmrzlina s malinami

  • Vmíchejte citronovou šťávu a vanilku.
  • Polovinu směsi nalijte do formy, přidejte maliny a zalijte zbytkem směsi.
    Maliny do vanilkové zmrzliny

    Zdroj obrázku: gustos, Maliny v domácí vanilkové zmrzlině

  • Zmrzlinu nechte mrazit alespoň 4 hodiny.
  • Před podáváním ji nechte 10 minut povolit a podávejte.
Uložit do Mé kuchařky

Poznámky

Cena: do 90 Kč
Chod: Sladké
Kuchyně: Česká, Mezinárodní
Klíčové slovo: bílá čokoláda, domácí zmrzlina, maliny, smetana ke šlehání, vanilková zmrzlina
Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!


Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest