Připravte si svoje domácí “anglické rohlíky”. Tuto dokonalou slanou pochoutku budete milovat nejen jako snack k televizi, ale také jako hodnotnou svačinku s sebou na výletě. Příprava je přitom velmi jednoduchá.
Houstičky s anglickou slaninou, posypané nastrouhaným sýrem jsou fantastickým pokrmem na večer k televizi. Navíc, když je ochutnáte chvíli po vytažení z trouby, zažijete chuťovou extázi. Housky provoní celou domácnost a jakmile je ostatní členové rodiny ochutnají, již nikdy nebudou chtít ty z obchodu.

Recept na zapečené housky s anglickou slaninou a sýrem
Potřebné vybavení
- Plech na pečení
 - Miska na přípravu
 
Suroviny
- 500 g Hladké mouky
 - 200 g Anglické slaniny
 - 150 g Tvrdého sýra (my jsme zvolili čedar)
 - 100 g Sušené šunky
 - 250 ml Mléka
 - 150 ml Oleje
 - 2 ks Vejce
 - 1 lžička Cukru
 - 1 ks Droždí
 
Postup
- Mléko o pokojové teplotě nalejeme do misky.
 - Rozmělníme do mléka droždí, přisypeme cukr s moukou.
 - Promícháme a počkáme, dokud nevzejde kvásek.
 - Mezitím si můžeme dát předehřát troubu na 200 stupňů Celsia.
 - Do misky přidáme zbytek surovin a vypracujeme těsto do hladka.
 - Těsto poprášíme moukou a necháme 30 minut kynout pod utěrkou.
 - Po vykynutí rozdělíme těsto na 30 stejných částí.
 - Z každé části vyválíme váleček, na který položíme kus anglické slaniny a upleteme houstičku.
 - Nastrouháme sýr a na malinké kousky nakrájíme sušenou šunku.
 - Housky přendáme na pečícím papírem vystlaný plech a posypeme nastrouhaným sýrem a nakrájenou šunkou.
 - Necháme housky ještě 10-15 minut dokynout.
 - Když už je trouba předehřátá na 200 stupňů Celsia, vložíme plech a pečeme dozlatova.
 - Pokud si nebudete vědět s něčím rady, prohlédněte si video návod zde v článku.