Připravte si svoje domácí “anglické rohlíky”. Tuto dokonalou slanou pochoutku budete milovat nejen jako snack k televizi, ale také jako hodnotnou svačinku s sebou na výletě. Příprava je přitom velmi jednoduchá.
Houstičky s anglickou slaninou, posypané nastrouhaným sýrem jsou fantastickým pokrmem na večer k televizi. Navíc, když je ochutnáte chvíli po vytažení z trouby, zažijete chuťovou extázi. Housky provoní celou domácnost a jakmile je ostatní členové rodiny ochutnají, již nikdy nebudou chtít ty z obchodu.
Recept na zapečené housky s anglickou slaninou a sýrem
Potřebné vybavení
- Plech na pečení
- Miska na přípravu
Suroviny
- 500 g Hladké mouky
- 200 g Anglické slaniny
- 150 g Tvrdého sýra (my jsme zvolili čedar)
- 100 g Sušené šunky
- 250 ml Mléka
- 150 ml Oleje
- 2 ks Vejce
- 1 lžička Cukru
- 1 ks Droždí
Postup
- Mléko o pokojové teplotě nalejeme do misky.
- Rozmělníme do mléka droždí, přisypeme cukr s moukou.
- Promícháme a počkáme, dokud nevzejde kvásek.
- Mezitím si můžeme dát předehřát troubu na 200 stupňů Celsia.
- Do misky přidáme zbytek surovin a vypracujeme těsto do hladka.
- Těsto poprášíme moukou a necháme 30 minut kynout pod utěrkou.
- Po vykynutí rozdělíme těsto na 30 stejných částí.
- Z každé části vyválíme váleček, na který položíme kus anglické slaniny a upleteme houstičku.
- Nastrouháme sýr a na malinké kousky nakrájíme sušenou šunku.
- Housky přendáme na pečícím papírem vystlaný plech a posypeme nastrouhaným sýrem a nakrájenou šunkou.
- Necháme housky ještě 10-15 minut dokynout.
- Když už je trouba předehřátá na 200 stupňů Celsia, vložíme plech a pečeme dozlatova.
- Pokud si nebudete vědět s něčím rady, prohlédněte si video návod zde v článku.