5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Čokoládový krém je velmi oblíbenou a velmi důležitou složkou mnoha dortů. Mohou si jej připravit i vegani, se správným receptem se dá udělat zcela bez použití mléka a vajec.

Důležitou složkou téměř každého dortu je krém. Ten slouží nejen pro spojení jednotlivých jeho vrstev, ale také je potřebný na ozdobu. Čokoládový krém, který si bez výčitek mohou dopřát i vegani, je stejně chutný jako ten, na jehož přípravu potřebujeme mléko.

Recept na Čokoládový krém – bez mléka a vajec

Recept na Čokoládový krém připravený bez použití mléka

5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 10 minut
Čas vaření 5 minut
Celkový čas 15 minut
Čokoládový krém, na jehož přípravu není potřeba ani mléko ani vejce.

Potřebné vybavení

  • hrnce
  • metlička
  • ruční mixér

Suroviny

  • 400 mililitrů kokosového mléka
  • 150 gramů cukru krystalu
  • 50 gramů kukuřičného škrob u (lze nahradit hladkou moukou)
  • 70 gramů hořké čokolády (obsah kakaa 70 %)
  • 280 mililitrů kokosového krému

Postup 

  • Kokosové mléko by mělo být před použitím vychlazené. Proto je dobré jej předem umístit na několik hodin do lednice.
  • Mléko dáme do hrnce, kam přidáme také cukr, kukuřičný škrob a směs promícháme.
  • Směs necháme v hrnci na sporáku pomalu přejít do varu. Po celou dobu ji mícháme, aby nedošlo k připálení.
  • Jakmile směs začne houstnout, vezmeme si metličku a snížíme var na minimum.
  • Ve chvíli, kdy bude směs hustá jako pudink, sundáme ji ze sporáku.
  • Do horkého základu přidejte vmícháme hořkou čokoládu.
  • Mícháme dokud nám nevznikne hladká směs.
  • Kokosovou smetanu za pomoci ručního mixéru změníme na nadýchaný krém.
  • Obě směsi spojíme.
  • Hotový krém můžeme ihned použít na zdobení dortu.
Uložit do Mé kuchařky

Poznámky

  • Aby nám čokoládová směs rychleji vychladla, můžeme využít vodní lázeň se studenou vodou.
  • Krém je možné skladovat v lednici, je ale dobré jej zakrýt potravinářskou fólií. 
Máte vlastní recept, který byste chtěli sdílet s ostatními? Recept můžete vložit ZDE.
 
Cena: do 80 Kč
Chod: Dezert
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: čokoláda, dezert, krémová poleva
Uvařili jste tento recept? Dejte nám vědět!
Máte vlastní recept?Pochlubte se a vkládejte zde!

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest