Jedny z nejoblíbenějších svačin u nás jsou anglický rohlík a bochánky z obchodu, které my si dnes připravíme doma. V míse smícháme mouku, sůl, cukr a sušené droždí. Po promíchání metlou přidáme vlažnou vodu a olej. Vše prohněteme a necháme hodinu vykynout. Dále těsto vytvarujeme do tvaru pečiva, přidáme slaninu a 25 min pečeme v troubě předehřáté na 200°C. Pečivo můžeme dle libosti posypat sýrem.
Recept na domácí Anglické rohlíky a bochánky
Oblíbenou svačinkou pro milovníky slaného pečiva a slaniny jsou Angličáky – nebo-li anglické rohlíky a v tomto receptu i anglické bochánky.
Potřebné vybavení
- Plech
Suroviny
- 500 g Hladká mouka
- 1 Sušené droždí (1/2 polévkové lžíce)
- 300 ml Vlažná voda
- 1 polévková lžíce Sůl
- Cukr (1/2 polévkové lžíce)
- 1 polévková lžíce Olivový olej
- 200 g Slanina (plátky)
- Sýr (libovolný dle chuti na posypání)
Postup
- Do mísy vložíme půl kila hladké mouky, ke které přidáme sůl, cukr a sušené droždí.
- Všechny sypké suroviny spojíme metlou.
- Po promíchání přidáme olivový olej spolu s vlažnou vodou a řádně rukama vyhněteme.
- Hněteme tak dlouho, dokud nám nevznikne nelepivé těsto, které dáme na cca hodinu vykynout na teplé místo.
- Po hodině kynutí těsto rozdělíme na zhruba 9 částí.
- Z těchto částí tvarujeme tvar rohlíků a bochánků dle libosti.
- Po vytvoření rohlíků a bochánků na každý klademe plátek slaniny.
- Vše vložíme do pekáče s pečícím papírem do předehřáté trouby na 200°C.
- Pečeme dozlatova zhruba 20 až 25 min, kdy ke konci pečení můžeme dle chuti posypat libovolným sýrem.
Nejlepší recepty z kuchyně
Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší recepty z kuchyně!