5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Jedny z nejoblíbenějších svačin u nás jsou anglický rohlík a bochánky z obchodu, které my si dnes připravíme doma. V míse smícháme mouku, sůl, cukr a sušené droždí. Po promíchání metlou přidáme vlažnou vodu a olej. Vše prohněteme a necháme hodinu vykynout. Dále těsto vytvarujeme do tvaru pečiva, přidáme slaninu a 25 min pečeme v troubě předehřáté na 200°C. Pečivo můžeme dle libosti posypat sýrem.

Autor a obrázek: Michal B, Recept na anglické rohlíky

Recept na domácí Anglické rohlíky a bochánky

Autor receptu: Michal Běhounek
5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 1 hodina
Čas vaření 25 minut
Celkový čas 1 hodina 25 minut
Porcí 9 porcí
Oblíbenou svačinkou pro milovníky slaného pečiva a slaniny jsou Angličáky – nebo-li anglické rohlíky a v tomto receptu i anglické bochánky.

Potřebné vybavení

  • Plech

Suroviny

  • 500 g Hladká mouka
  • 1 Sušené droždí (1/2 polévkové lžíce)
  • 300 ml Vlažná voda
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Cukr (1/2 polévkové lžíce)
  • 1 polévková lžíce Olivový olej
  • 200 g Slanina (plátky)
  • Sýr (libovolný dle chuti na posypání)

Postup 

  • Do mísy vložíme půl kila hladké mouky, ke které přidáme sůl, cukr a sušené droždí.
  • Všechny sypké suroviny spojíme metlou.
  • Po promíchání přidáme olivový olej spolu s vlažnou vodou a řádně rukama vyhněteme.
  • Hněteme tak dlouho, dokud nám nevznikne nelepivé těsto, které dáme na cca hodinu vykynout na teplé místo.
  • Po hodině kynutí těsto rozdělíme na zhruba 9 částí.
  • Z těchto částí tvarujeme tvar rohlíků a bochánků dle libosti.
  • Po vytvoření rohlíků a bochánků na každý klademe plátek slaniny.
  • Vše vložíme do pekáče s pečícím papírem do předehřáté trouby na 200°C.
  • Pečeme dozlatova zhruba 20 až 25 min, kdy ke konci pečení můžeme dle chuti posypat libovolným sýrem.
Uložit do Mé kuchařky
Autor: Michal Běhounek
Chod: Svačina
Kuchyně: Americká, Anglická
Klíčové slovo: angličáky, anglická slanina, anglický rohlík, domácí rohlíky, slané pečivo



5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest