S krémovým dezertem nikdy nešlápnete vedle. Milovníků sladkých potěšení není třeba dlouze vysvětlovat, jak mohou být pudingové řezy výjimečně chutné. Zkuste tento neobyčejně chutný recept.
S receptem na tyto luxusní pudingové řezy budou docházet naši hosté zaručeně domů. S sebou si odnesou i vzpomínku na chuťový zážitek z tak obyčejně vypadajícího dezertu. A v čem je to kouzlo? Nízký korpus, hodně krému a lahodná čokoláda coby poleva.
Recept na famózní pudingové řezy s dokonale smetanovou čokoládou na povrchu
Pečeme pudingové řezy s velkým množstvím krému a nízkým korpusem.
Potřebné vybavení
- 1 Plech na pečení
- Ruční šlehač
Suroviny
Korpus
- 3 lžíce Hladké mouky
- 3 ks Vejce
- 3 lžíce Oleje
- 2 lžíce Kakaa
- 2 lžíce Medu nebo moučkového cukru
- 1 ks Vanilkového cukru
- 1/2 ks Prášku do pečiva
Krém
- 700 ml Smetany ke šlehání
- 2 ks Zlatých klasů nebo vanilkových pudingů
- Mléko na přípravu pudingu
- 100 g Bílé čokolády
- Ztužovač šlehačky (dle potřeby)
Poleva
- 100 g Hořké čokolády
- Olej
- Smetana
Postup
Příprava těsta na korpus
- Dáme si předehřát troubu na 200 stupňů Celsia.
- Všechny ingredience na těsto smícháme dohromady.
- Plech vymažeme nebo vysteleme pečícím papírem.
- Tekuté těsto vylijeme na plech, zarovnáme a pečeme cca 10 minut, dokud není celé propečené.
Příprava krémové náplně
- Nejprve vyšleháme smetanu ke šlehání.
- Uvaříme pudingy.
- Puding i šlehačku necháme pořádně zchladnout. V případě potřeby můžeme přidat ztužovač.
- Vyhladnutý puding smícháme se šlehačkou.
- Bílou čokoládu najemno nasekáme a přidáme do krému. Pořádně promícháme.
Dokončení
- Krémem potřeme korpus.
- Rozpustíme si ve vodní lázni hořkou čokoládu na polevu. Přidáme malinko oleje a smetany na zjemnění.
- Polevu nalejeme na krém.
- Necháme řádně ztuhnout. Můžeme dozdobit oříšky, nadrcenými sušenkami atd.
Poznámky
Máte vlastní zajímavý recept o který byste se chtěli s ostatními podělit? Recept můžete zde vložit na web. Ostatní návštěvníci cooky.cz si podle Vás uvaří nebo upečou a získáte zpětnou vazbu.