5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Kuřecí prsa marinovaná v jogurtu a obalená v kukuřičných lupíncích jsou skvělým vylepšením běžných řízků. Jedna ze známých sítí restaurací se touto kombinací proslavila, vy si je můžete udělat doma.

Nadmíru chutné a křupavé díky oblíbenému obalu z lupínků, ke kterému velmi doporučujeme česnekový dip. Jakmile zkusíte tento kukuřičný obal, na běžnou strouhanku si už nevzpomenete. Díky marinování v bílém jogurtu jsou prsa velmi jemná a lahodná.

Zdroj obrázku: depositphotos, Recept na řízky obalené v corn flakes.

Recept na kuřecí řízky v kukuřičných lupíncích

5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas vaření 20 minut
Marinování 20 minut
Celkový čas 40 minut
Porcí 4
Připravujeme lahodná kuřecí prsa v jogurtu v kukuřičných lupíncích.

Potřebné vybavení

  • 2 Misky
  • 1 Pánev

Suroviny

  • 600 g Kuřecích prsních řízků
  • 200 ml Bílého jogurtu
  • 200 g Kukuřičných lupínků
  • 3 ks Vejce
  • 2 stroužky Česneku
  • Mouka
  • Sůl
  • Olej

Postup 

  • Omytá a osušená kuřecí prsa marinujeme v česnekovém jogurtu min. 30 minut.
  • V míse rozdrtíme kukuřičné lupínky, ale ne úplně na prach. stačí jen mírně.
  • V jednom talíři si připravíme mouku, ve druhém vejce.
  • Marinovaná prsa osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a nakonec v lupíncích.
  • Rukou lupínky přimáčkneme na maso z obou stran.
  • Na rozpáleném oleji v pánvi smažíme řízky dozlatova z obou stran.
  • Hotové řízky necháme odkapat na papírových utěrkách.
  • Podáváme s česnekovým dipem a s bramborami nebo salátem.
Uložit do Mé kuchařky
Chod: Hlavní jídlo, Oběd, Večeře
Kuchyně: Evropská kuchyně
Klíčové slovo: kukuřičné lupínky, kuřecí maso, kuřecí řízky, lupínky


5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest