Kuřecí prsa marinovaná v jogurtu a obalená v kukuřičných lupíncích jsou skvělým vylepšením běžných řízků. Jedna ze známých sítí restaurací se touto kombinací proslavila, vy si je můžete udělat doma.
Nadmíru chutné a křupavé díky oblíbenému obalu z lupínků, ke kterému velmi doporučujeme česnekový dip. Jakmile zkusíte tento kukuřičný obal, na běžnou strouhanku si už nevzpomenete. Díky marinování v bílém jogurtu jsou prsa velmi jemná a lahodná.
Recept na kuřecí řízky v kukuřičných lupíncích
Potřebné vybavení
- 2 Misky
- 1 Pánev
Suroviny
- 600 g Kuřecích prsních řízků
- 200 ml Bílého jogurtu
- 200 g Kukuřičných lupínků
- 3 ks Vejce
- 2 stroužky Česneku
- Mouka
- Sůl
- Olej
Postup
- Omytá a osušená kuřecí prsa marinujeme v česnekovém jogurtu min. 30 minut.
- V míse rozdrtíme kukuřičné lupínky, ale ne úplně na prach. stačí jen mírně.
- V jednom talíři si připravíme mouku, ve druhém vejce.
- Marinovaná prsa osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a nakonec v lupíncích.
- Rukou lupínky přimáčkneme na maso z obou stran.
- Na rozpáleném oleji v pánvi smažíme řízky dozlatova z obou stran.
- Hotové řízky necháme odkapat na papírových utěrkách.
- Podáváme s česnekovým dipem a s bramborami nebo salátem.