Podle tohoto receptu si spolu upečeme opravdu luxusní bábovku z mrkvového těsta, která rychle vyvede z míry odpůrce mrkvového konceptu. V první řadě musíme podotknout, že celá příprava je velmi snadná a rychlá. Bábovka se hodí jak ke snídani, tak i svačině ke kávě nebo čaji. Nebojte se, že chuť mrkve bude až přespříliš výrazná. Díky mrkvi bude těsto příjemně svěží a neunudí vás svoji fádností. Jakmile ochutnáte první sousto, uvidíte sami, jak to je výborné. Takže na nic nečekejme a pusťme se do toho.

Recept na mrkvovou bábovku

Délka pečení v troubě 40 minut.

Ingredience pro přípravu

  • 1 a 1/2 hrnku mouky
  • 1 hrnek cukru
  • 100 ml oleje
  • 1 lžíce prášku do pečiva
  • 2 lžíce kakaa
  • 200 g nastrouhané syrové mrkve
  • 3 vejce
  • 2 lžíce vody
  • 100 g smetany
  • 200 g mléčné čokolády
  • čokoládové sypání na ozdobu

Postup přípravy

1. Velmi dobře si spolu vyšleháme vejce, mrkev, olej a cukr.

2. Jakmile se ingredience dobře promíchaly, přidáme mouku a prášek do pečiva.

3. Opět promícháme a dáme si předehřát troubu na 180°C.

4. Těsto rozdělíme na 2 části a do jedné z nich přimícháme kakao a 2 lžíce vody.

5. Formu na bábovku si vymažeme máslem a vysypeme moukou, poté do ni nalejeme polovinu těsta bez kakaa.

6. Dále nalejeme polovinu kakaového těsta a jemně druhým koncem lžíce těsta promícháme, aby nám vzniknul vzor.

7. Poté dolejeme obě zbylá těsta a zase uděláme lžící klikaté pohyby.

8. Vložíme formu do předehřáté trouby a pečeme 35 – 40 minut.

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!

9. Po upečení necháme bábovku vychladnout a vyklopíme ji.

10. Během pečení si připravíme polevu tak, že nasekanou čokoládu dáme do mikrovlnné trouby.

11. Po 30 sekundách kontrolujeme a promícháváme, dokud celá čokoláda neroztaje.

12. Do rozpuštěné čokolády přidáme smetanu a promícháme.

13. Polevu po lžících nalejeme na vychladlou bábovku.

Bábovka z mrkvového těsta.
Zdroj obrázku: commons.wikimedia, Bábovka z mrkvového těsta.

Pečení s mrkví

Pečením sladkých dobrot s mrkví docílíte mnohem lepšího poměru vlhkosti a přírodní sladkosti. Takže nemusíme přidávat tolik cukru a zachováme pokrm dietnější a zdravější. V hotovém dezertu se bude nacházet také více vlákniny.



Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest