Jste milovníky čokolády a bábovek? Pokud je odpověď “ANO”, tak jste tady správně. Mám pro vás úžasný recept na bábovku, kde si váš čokoládový jazýček užije nebeskou slast. Tento chutný moučník, je osvědčený recept, kde hlavní složka je čokoláda. Co vás určitě překvapí bude kombinace s vínem. Do moučníku se čokoláda používá často, ale víno…? Kombinace vína a čokolády je dokonalá, díky těmto surovinám recept má jiné rozměry. Připravte se na kulinářský zážitek.
Kombinace vína a čokolády je trochu netradiční, ale zaručujeme vám, že si vás tato chuť okamžitě získá a vy si ji zamilujete. Dovolíme si vám doporučit použít kvalitní hořkou čokoládu a víno s vyšším obsahem tříslovin a nižším obsahem kyselin jako je například populární odrůda: Merlot nebo Cabernet Sauvignon.
Pojďme si společně ukázat, jak na výrobu tohoto moučníku, který zachutná každému milovníku čokolády. Výhodou tohoto receptu je, že nebudete potřebovat kuchyňskou váhu, stačí pouze šálek, vinná sklenička, lžička a lžíce.
Recept na hrníčkovou Bábovku s vínem a čokoládou
Potřebné suroviny:
- 1 šálek bílého cukru + 1/2 šálku hnědého cukru
- 1 šálek másla (rozpuštěného)
- 1 a půl šálku hladké mouky
- 3/4 šálku holandského kakaa
- 1/2 lžičky soli
- 1 lžičku jedlé sody
- 2 vejce
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 1 a 1/4 skleničky červeného vína
Čokoládová poleva na bábovku:
- 1 šálek kvalitní hořké čokolády
- 1 lžíci másla
- 1/2 skleničky červeného vína
- 1 šálek moučkového cukru
Postup:
Nejprve si předehřejeme troubu na 175 stupňů.
1. Nejprve smícháme v jedné míse všechny sypké suroviny (cukry, mouku, holandské kakao, sůl, sodu) – promícháme.
2. Ve vedlejší menší míse promícháme tekuté suroviny (víno, vejce, vanilkový extrakt) – promícháme a přidáme do sypké směsi. Vše společně promícháme.
3. Na závěr vmícháme vejce a těsto důkladně smícháme, dokud nebude dokonale hladké.
4. Hotové těsto přelijeme do bábovkové formy. Pečeme v předehřáté troubě na 45 minut.
5. Mezitím co se peče bábovka, si připravíme čokoládovou polevu. Ve vodní lázni promícháme všechny suroviny, dokud se vše krásně nepropojí.
6. Jakmile je bábovka hotová a vychlazená, přelijeme ji čokoládovou polevou a necháme ji ztuhnout.
Dobrou chuť.