Jabka v županu tentokrát zapečená v troubě s olomouckými tvarůžky a v županu ze slaniny. Jednohubka pro gurmány, kteří milují kombinaci slaných a sladkých chutí.
Recept na jablka v županu na slano se slaninou a zapečené s Olomouckými tvarůžky představuje skvělou kombinaci sladkého a slaného. Jablka jsou rozkrojena na poloviny, jádřince odstraněny a do vzniklé prohlubně jsou vloženy pokrájené tvarůžky. Tyto naplněné poloviny jablek jsou poté zabaleny do plátků slaniny a pečeny, dokud není slanina křupavá a tvarůžky zlatavé. Tento pokrm je pak ozdoben čerstvou řeřichou a servírován teplý. Díky své jednoduché přípravě a chutné kombinaci ingrediencí je tento recept ideální jako předkrm nebo netradiční dezert. Výrazná chuť Olomouckých tvarůžků se skvěle snoubí se sladkostí jablek a slaností slaniny, což vytváří nezapomenutelný gurmánský zážitek.
TIP: Z olomouckých tvarůžků vaříme často a rádi. Nedávno jsme připravovali Smažené olomoucké tvarůžky se solí z medvědího česneku.
Recept na slaná jabka v županu zapečená s tvarůžky v županu ze slaniny
Potřebné vybavení
- Trouba
- Plech, pekáč, zapékací mísa
Suroviny
- 100 g Olomouckých tvarůžků
- 4 ks Velkých jablek
- 8 plátků Anglické slaniny
- Řeřicha na dochucení a zdobení
Postup
- Příprava jablek: Jablka rozkrojíme na poloviny a vyřízneme jádřince. Vznikne tak prohlubeň
- Jablka naplňte tvarůžky: Do prohlubně v každé polovině jablka vložíme pokrájené Olomoucké tvarůžky
- Zabalte do slaniny: Každou polovinu jablka zabalíme do plátku slaniny
- Připravte pekáč nebo zapékací mísu: Půlky jablek naskládáme do pekáče bohatě vytřeného máslem
- Pečení: Jablka pečeme ve vyhřáté troubě, dokud slanina nebude křupavá a tvarůžky zlatavé
- Servírování: Hotová jablka ozdobíme řeřichou a podáváme teplá