5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Jabka v županu tentokrát zapečená v troubě s olomouckými tvarůžky a v županu ze slaniny. Jednohubka pro gurmány, kteří milují kombinaci slaných a sladkých chutí.

Recept na jablka v županu na slano se slaninou a zapečené s Olomouckými tvarůžky představuje skvělou kombinaci sladkého a slaného. Jablka jsou rozkrojena na poloviny, jádřince odstraněny a do vzniklé prohlubně jsou vloženy pokrájené tvarůžky. Tyto naplněné poloviny jablek jsou poté zabaleny do plátků slaniny a pečeny, dokud není slanina křupavá a tvarůžky zlatavé. Tento pokrm je pak ozdoben čerstvou řeřichou a servírován teplý. Díky své jednoduché přípravě a chutné kombinaci ingrediencí je tento recept ideální jako předkrm nebo netradiční dezert. Výrazná chuť Olomouckých tvarůžků se skvěle snoubí se sladkostí jablek a slaností slaniny, což vytváří nezapomenutelný gurmánský zážitek.

TIP: Z olomouckých tvarůžků vaříme často a rádi. Nedávno jsme připravovali Smažené olomoucké tvarůžky se solí z medvědího česneku.

Obrázek: tvaruzky.cz, Jablka v županu na slano s tvarůžky

Recept na slaná jabka v županu zapečená s tvarůžky v županu ze slaniny

Autor receptu: Veronika Sobotková
5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 30 minut
Celkový čas 30 minut
Porcí 8 jablek v županu
Milujeme kombinaci sladkých a slaných ingrediencí v receptech. Toto je přesný příklad kombinace sladkých jablek, olomouckých tvarůžků a anglické slaniny. Ideální jednohubka.

Potřebné vybavení

  • Trouba
  • Plech, pekáč, zapékací mísa

Suroviny

  • 100 g Olomouckých tvarůžků
  • 4 ks Velkých jablek
  • 8 plátků Anglické slaniny
  • Řeřicha na dochucení a zdobení

Postup 

  • Příprava jablek: Jablka rozkrojíme na poloviny a vyřízneme jádřince. Vznikne tak prohlubeň
  • Jablka naplňte tvarůžky: Do prohlubně v každé polovině jablka vložíme pokrájené Olomoucké tvarůžky
  • Zabalte do slaniny: Každou polovinu jablka zabalíme do plátku slaniny
  • Připravte pekáč nebo zapékací mísu: Půlky jablek naskládáme do pekáče bohatě vytřeného máslem
  • Pečení: Jablka pečeme ve vyhřáté troubě, dokud slanina nebude křupavá a tvarůžky zlatavé
  • Servírování: Hotová jablka ozdobíme řeřichou a podáváme teplá
Uložit do Mé kuchařky
Cena: 55 Kč
Chod: Předkrm
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: anglická slanina, jabka v županě, jablka, jablka v županu, jednohubky, olomoucké tvarůžky, tvarůžky


5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest