Česneková pomazánka je u nás takovou stálicí. Je skvělá ke snídani, večeři nebo během návštěv přátel. Receptu na tuto pomazánku existuje víc než dost, ale nepotřebujeme v tom hledat žádné složitosti. Nejlepší je obyčejná česneková se sýrem. U nás v rodině dominuje kombinace této pomazánky namazané na francouzské bagetě s bobulkou hroznového vína na povrchu. Toto ovoce není pouze na ozdobu, ale skvěle chuťově doplňuje pomazánku. Dostali jsme se už do situace, kdy v obchodě nebylo k dostání hroznové víno, tak jsme ho nahradili mandarinkami z konzervy. Nebylo to úplně ono, ale jako alternativa super.

Recept na česnekovou pomazánku se sýrem

Ingredience pro přípravu

  • 100 g nastrouhaného Eidamu 30%
  • 3 stroužky česneku (pokud chcete extra česnekovou, dejte víc dle chuti)
  • 100 g tatarské omáčky
  • sůl a pepř
  • čerstvé rohlíky nebo francouzskou bagetu
  • (hroznové víno)

Postup přípravy

1. Pokud jsme nekoupili nastrouhaný sýr, tak si ho nahrubo nastrouháme a dáme do mísy.

2. Stroužky česneku si oloupeme a a nastrouháme do misky k sýru.

Stroužky česneku si oloupeme a a nastrouháme do misky k sýru.
Zdroj obrázku: Lahodný TV, Stroužky česneku si oloupeme a a nastrouháme do misky k sýru.

3. Nyní suroviny v misce osolíme a opepříme dle chuti.

4. Dále do misky přidáme tatarskou omáčku a vše dobře promícháme.

Dále do misky přidáme tatarskou omáčku a vše dobře promícháme.
Zdroj obrázku: Lahodný TV, Dále do misky přidáme tatarskou omáčku a vše dobře promícháme.

5. Pečivo nakrájíme na jednohubky a pomazánku na něj naneseme v silné vrstvě.

Pečivo nakrájíme na jednohubky a pomazánku na něj naneseme v silné vrstvě.
Zdroj obrázku: Lahodný TV, Pečivo nakrájíme na jednohubky a pomazánku na něj naneseme v silné vrstvě.

6. Bobule hroznového vína rozkrojíme na půlky a dáme na jednohubky.

Tipy na vylepšení a rozšíření česnekové pomazánky

Chcete-li pikantnější variantu pomazánky, přidejte trochu sušeného chilli nebo malinko nasekané chilli papričky.

Stojíte o dietnější verzi? Místo tatarské omáčky přidejte bílý jogurt pro odlehčení pomazánky.

Jste sýrový znalec? Přidejte k Eidamu nebo místo něj nastrouhaný parmazán nebo jiný tvrdší sýr, získáte bohatší chuť.

Zachtělo se vám trochu exotiky? Přisypte do pomazánky trochu najemno nasekaných vlašských ořechů, skvělá kombinace.

Nejlepší pomazánky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší pomazánky!
Nejlepší pomazánky z kuchyně


Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest