Zatím nehodnoceno
Přejít na recept Tisknout recept

Rychlý recept na něco sladkého z ingrediencí, které máme obvykle doma. Neuvěřitelně jemný a nadýchaný koláč si dokážeme připravit během chvíle jen ze základních ingrediencí. Překvapí vás, že jeho hlavní surovinou je obyčejné mléko. Budeme také potřebovat med a zdobíme kokosovými vločkami.

Abychom připravili lahodný a chutný pokrm, který překvapí, nemusíme nutně sahat po drahých surovinách. I z těch základních dokážeme vykouzlit něco neobvyklého. Překvapí vás, jak lahodný a vláčný dezert si můžete připravit z kombinace mléka, vajec a mouky.

Zdroj obrázku: retete-usoare.eu, Recept na koláč ze základní ingredience

Recept na chutný koláč, jehož základem je obyčejné mléko

Autor receptu: Jana Duchoňová
Zatím nehodnoceno
Čas přípravy 15 minut
Čas vaření 25 minut
Porcí 8 porcí
Neuvěřitelně jemný a nadýchaný, dezert, u kterého se vám zatají dech

Potřebné vybavení

  • Dortová forma
  • Papír na pečení
  • Tyčový mixér.

Suroviny

  • 200 mililitrů mléka (pokojové teploty)
  • 1 lžíce 9% octa
  • 2 vejce
  • 200 gramů cukru
  • 100 mililitrů rafinovaného slunečnicového oleje
  • 150-200 gramů hladké mouky;
  • 10 gramů prášku do pečiva
  • med a kokosové vločky (na ozdobu.)

Postup 

  • Smíchejte mléko a ocet dohromady a nechte je několik minut interagovat. Tato kombinace vytvoří kyslé mléko, které pomáhá zlepšit konzistenci a chuť těsta.
  • Vejce a cukr šlehejte mixérem na vysokou rychlost po dobu několika minut, dokud se nezmění v nadýchanou, objemnou a bělavou směs.
  • Přidejte mléko, které jste připravili v prvním kroku, a promíchejte stěrkou nebo metličkou, dokud nedosáhnete hladké a homogenní směsi.
  • Pomalu přilijte slunečnicový olej do směsi a důkladně promíchejte, aby se všechny ingredience spojily.
  • Postupně přisypávejte prosátou mouku spolu s práškem do pečiva a promíchejte stěrkou nebo metličkou krouživými pohyby směřujícími zdola nahoru, dokud nedosáhnete hladkého těsta bez hrudek.
  • Přendejte získané těsto na plech vyložený pečicím papírem nebo vymazaný olejem a rovnoměrně ho rozetřete.
  • Vložte dort do trouby předehřáté na 180°C a pečte ho po dobu 20-25 minut, nebo dokud není dokonale upečený.
  • Po upečení nechte dort vychladnout, poté jej vyjměte z formy a položte na talíř.
Uložit do Mé kuchařky

Poznámky

Pomocí štětce potřete povrch koláče medem, což dodá dortu krásný lesk a sladkou chuť.
Poté, co je dort potřen medem, posypte jeho povrch kokosovými lupínky, které dodají dortu další texturu a chutě.
Cena: do 80 Kč
Chod: Dezert
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: dezert, koláč, mléko


Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest