Jelikož chřestová sezóna začala, máme tu pro Vás delikátní a jednoduchý recept. Kuře z jedné pánve je super rychlý oběd nebo i večeře. A navíc, chřest je úžasná a svěží jarní plodina.
Vykostěná kuřecí stehna, restovaná se sušenými rajčaty, chřestem, cherry rajčaty a to vše s lahodným bazalkovým pestem. Výhoda tohoto receptu, je že se vše připravuje v jedné pánvi, což usnadňuje nejen přípravu, ale i úklid po vaření. Pokrm máte hotový za 30 minut, od začátku do konce. Výsledkem je jídlo plné chutí a vůní, které si zamiluje celá Vaše rodina.
Recept na Kuře z jedné pánve s rajčaty, chřestem a pestem
Potřebné vybavení
- Hlubší pánev
- sporák
Suroviny
- 2 lžíce olivového oleje
- 500 g kuřecích stehen bez kůže (nakrájené na proužky/stripsy)
- 500 g zeleného chřestu (odkrojené konce a rozříznutý podélně napůl)
- 30 g bazalkového pesta
- 200 g cherry rajčat
- 150 g nakrájených sušených rajčat
Postup
- Rozpálíme hlubší, větší pánev, nalijeme na ni olej a přidáme nakrájená kuřecí stehna, která osolíme a opepříme
- Ke kuřeti přidáme polovinu sušených rajčat a restujeme dokud není kuře hotové
- Jakmile je kuře propečené, přendáme směs do hlubokého talíře a přikryjeme alobalem
- Nyní na stejné pánvi budeme restovat zbylá sušená rajčata s chřestem. Vše společně restujeme dokud chřest není měkký
- Pouze chřest vyndáme z pánve a do pánve vrátíme hotové kuřecí maso
- Prohřejme maso společně s čerstvými cherry rajčaty, které máme přepůlené. Jakmile je vše prohřáté přidáme pesto, promícháme a podáváme společně s chřestem
Video recept
Poznámky
- Přečtěte si, jak uchovávat chřest, aby Vám vydržel co nejdéle čerstvý. A kdy už chřest není dobrý a je na čase ho vyhodit? To vše se dozvíte ve článku.