Jelikož chřestová sezóna začala, máme tu pro Vás delikátní a jednoduchý recept. Kuře z jedné pánve je super rychlý oběd nebo i večeře. A navíc, chřest je úžasná a svěží jarní plodina.

Vykostěná kuřecí stehna, restovaná se sušenými rajčaty, chřestem, cherry rajčaty a to vše s lahodným bazalkovým pestem. Výhoda tohoto receptu, je že se vše připravuje v jedné pánvi, což usnadňuje nejen přípravu, ale i úklid po vaření. Pokrm máte hotový za 30 minut, od začátku do konce. Výsledkem je jídlo plné chutí a vůní, které si zamiluje celá Vaše rodina.

Obrázek: cooky.cz, Recept na Kuře z jedné pánve s rajčaty, chřestem a pestem

Recept na Kuře z jedné pánve s rajčaty, chřestem a pestem

5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 10 minut
Čas vaření 20 minut
Celkový čas 30 minut
Porcí 4 porce
Toto jídlo, kde dominuje rychlá příprava, je ideální volbou pro rychlý oběd nebo i večeři s čerstvými ingrediencemi. Na vše Vám stačí jen 5 surovin. Příprava pokrmu 10 minut. Vaříme 20 minut

Potřebné vybavení

  • Hlubší pánev
  • sporák

Suroviny

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 500 g kuřecích stehen bez kůže (nakrájené na proužky/stripsy)
  • 500 g zeleného chřestu (odkrojené konce a rozříznutý podélně napůl)
  • 30 g bazalkového pesta
  • 200 g cherry rajčat
  • 150 g nakrájených sušených rajčat

Postup 

  • Rozpálíme hlubší, větší pánev, nalijeme na ni olej a přidáme nakrájená kuřecí stehna, která osolíme a opepříme
  • Ke kuřeti přidáme polovinu sušených rajčat a restujeme dokud není kuře hotové
  • Jakmile je kuře propečené, přendáme směs do hlubokého talíře a přikryjeme alobalem
  • Nyní na stejné pánvi budeme restovat zbylá sušená rajčata s chřestem. Vše společně restujeme dokud chřest není měkký
  • Pouze chřest vyndáme z pánve a do pánve vrátíme hotové kuřecí maso
  • Prohřejme maso společně s čerstvými cherry rajčaty, které máme přepůlené. Jakmile je vše prohřáté přidáme pesto, promícháme a podáváme společně s chřestem

Video recept

Uložit do Mé kuchařky

Poznámky

Užijte si tento lehký pokrm, který je plný chutí a slunce
Mohlo by Vás zajímat:
  • Přečtěte si, jak uchovávat chřest, aby Vám vydržel co nejdéle čerstvý. A kdy už chřest není dobrý a je na čase ho vyhodit? To vše se dozvíte ve článku.
Cena: 250 Kč
Chod: Hlavní jídlo, Večeře
Kuchyně: Česká, Italská
Klíčové slovo: chřest, jarní recept, Kuře, kuřecí prsa, recept z jedné pánve
Uvařili jste tento recept? Dejte nám vědět!
Máte vlastní recept?Pochlubte se a vkládejte zde!

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest