Myslíte si, že croissanty jsou nejlepší než z kynutého těsta? Nyní uvidíte, že to jde i jinak! Přinášíme vám recept, který si můžete vychutnávat kdykoliv na něj budete mít chuť. Hlavní trik je, že croissanty si vyrobíme z listového těsta, díky tomu si nyní můžeme croissanty na všechny způsoby připravit každý den. A co je na tom úplně nejlepší? Příprava je velmi rychlá a snadná.
Představme si, jak se zakousneme do křehkého listového těsta, zlatavého croissantu. Pozor to není všechno! Uvnitř tohoto domácího pečiva se ukrývá šťavnatá šunka a roztavený sýr. Recept je chuťově dokonalý, ale také vizuálně ohromující, tudíž ho můžeme využít ke všem příležitostem. Těmto croissantům dodává na větší vláčnosti ještě použitá zakysaná smetana, která nádherně toto slané pečivo ještě zjemní.
Přesvědčte se o tom s námi a vyzkoušejme tento famózní recept, pojďme na to!
Recept na domácí Plněné croissanty
Potřebné vybavení
- Trouba
- 1 Plech
- 1 kráječ na pizzu
Suroviny
- 1 Listové těsto (rozválené)
- 100 g šunky (na plátky)
- 100 g sýra (plátkový)
- 3 lžíce zakysané smetany
- 1 ks vejce (na potření)
Postup
- Předehřejeme si troubu na 180 stupňů.
- Rozložíme si rozválené listové těsto, které nakrájíme pomocí pizza kráječe na rovnostranné trojúhelníky.
- Každý trojúhelník potřeme zakysanou smetanou a na smetanu dáme plátky šunky a sýru.
Obrázek: cooky.cz, Domácí plněné croissanty
- Nyní každý trojúhelník zarolujeme, začneme od širší části po nejužší.
- Každý croissant potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme na 20-25 minut, dokud nejsou croissanty krásně zlatavé.
- Nechte si chutnat.
Obrázek: cooky.cz, Domácí plněné croissanty
Video recept
Poznámky
- Náplně můžete různě měnit, například udělejte pizza croissanty, kdy dáte místo zakysané smetany kečup a přidáte sušené oregano.
- Varianty můžou být jakékoliv, záleží na vaší fanzatii.