Myslíte si, že croissanty jsou nejlepší z kynutého těsta? Často připravuji domácí pečivo z kynuté i z listového těsta a tyto croissanty jsou pro přípravu z listového těsta jako stvořené. Díky tomuto receptu, který je rychlý a jednoduchý, si můžete vychutnávat croissanty kdykoliv na ně máte chuť. Kombinuji je například s náplní z míchaných vajíček, slané i sladké a hodí se jako snídaně.
Dnes jsem je naplnila sýrem a šunkou, jsou krásně zlatavé a když se do nich zakousnete, ucítíte křehké těsto a náplň, která dodává šťavnatost. Těmto croissantům dodává na větší vláčnosti ještě použitá zakysaná smetana, která nádherně toto slané pečivo ještě zjemní. Přesvědčit se o tom můžete sami – a vyzkoušejme tento famózní recept, pojďme na to!
Recept na lahodné a jednoduché domácí plněné croissanty z listového těsta
Potřebné vybavení
- Trouba
- 1 Plech
- 1 kráječ na pizzu
Suroviny
- 1 Listové těsto (rozválené)
- 100 g šunky (na plátky)
- 100 g sýra (plátkový)
- 3 lžíce zakysané smetany
- 1 ks vejce (na potření)
Postup
- Předehřejeme si troubu na 180 stupňů.
- Rozložíme si rozválené listové těsto, které nakrájíme pomocí pizza kráječe na rovnostranné trojúhelníky.
- Každý trojúhelník potřeme zakysanou smetanou a na smetanu dáme plátky šunky a sýru.
Foto: cooky.cz, Domácí plněné croissanty
- Nyní každý trojúhelník zarolujeme, začneme od širší části po nejužší.
- Každý croissant potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme na 20-25 minut, dokud nejsou croissanty krásně zlatavé.
- Nechte si chutnat.
Foto: cooky.cz, Domácí plněné croissanty
Video recept
Poznámky
- Náplně můžete různě měnit, například udělejte pizza croissanty, kdy dáte místo zakysané smetany kečup a přidáte sušené oregano.
- Varianty můžou být jakékoliv, záleží na vaší fanzatii.