Jak už název salátu napovídá, k přípravě tohoto svěžího salátu potřebujeme více druhů zeleniny. Různorodá zelenina nám totiž vytvoří pestrobarevnou směs, díky které získáme také chuťovou rozmanitost. Tento lehký salát je skvělý jako dietní oběd nebo příloha k hlavnímu jídlu. Čerstvá zelenina působí v míse velmi atraktivně a esteticky. Činí ho to tedy ideálním k servírování při různých slavnostech a speciálních příležitostech. Chutě si klidně upravte dle sezónní zeleniny a vašich preferencí.

Recept na lehký salát Kaleidoskop

Ingredience pro přípravu

  • 3 vejce
  • 1 mrkev
  • 1 balení krabích tyčinek
  • 1 čerstvá okurka
  • 1 plechovka konzervované kukuřice
  • 1 červená cibule
  • majonéza (nejlépe domácí)

Postup přípravy

1. Nejdříve si uvaříme mrkev a vejce natvrdo.

2. Obojí následně nakrájíme na malé kostičky a stejně nakrájíme také krabí tyčinky.

Uvařenou mrkev a vejce nakrájíme na kostičky.
Zdroj obrázku: gazdynja, Uvařenou mrkev a vejce nakrájíme na kostičky.
Nakrájíme krabí tyčinky.
Zdroj obrázku: gazdynja, Nakrájíme krabí tyčinky.

3. Vše spolu smícháme a nakrájíme okurku, kterou také přidáme do salátu.

Nakrájíme okurku.
Zdroj obrázku: gazdynja, Nakrájíme okurku.

4. Dále nadrobno nakrájíme oloupanou cibuli a přisypeme do mísy k ostatním surovinám.

5. Kukuřici slejeme a přidáme do salátu.

Vše spolu smícháme v míse.
Zdroj obrázku: gazdynja, Vše spolu smícháme v míse.

6. Salát dochutíme majonézou a podáváme. Případně můžeme dochutit solí a pepřem dle našich preferencí.

Dochutíme majonézou.
Zdroj obrázku: gazdynja, Dochutíme majonézou.

Tipy navíc

Salát můžete kdykoliv oživit přidáním čerstvých bylinek, například petrželkou nebo pažitkou.

Salát můžete částečně nebo zcela odlehčit přidáním bílého jogurtu místo majonézy.

Před podáváním nechte salát vychladit chvíli v lednici, chutě se poté lépe propojí.



Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest