Jak už název salátu napovídá, k přípravě tohoto svěžího salátu potřebujeme více druhů zeleniny. Různorodá zelenina nám totiž vytvoří pestrobarevnou směs, díky které získáme také chuťovou rozmanitost. Tento lehký salát je skvělý jako dietní oběd nebo příloha k hlavnímu jídlu. Čerstvá zelenina působí v míse velmi atraktivně a esteticky. Činí ho to tedy ideálním k servírování při různých slavnostech a speciálních příležitostech. Chutě si klidně upravte dle sezónní zeleniny a vašich preferencí.
Recept na lehký salát Kaleidoskop
Ingredience pro přípravu
- 3 vejce
- 1 mrkev
- 1 balení krabích tyčinek
- 1 čerstvá okurka
- 1 plechovka konzervované kukuřice
- 1 červená cibule
- majonéza (nejlépe domácí)
Postup přípravy
1. Nejdříve si uvaříme mrkev a vejce natvrdo.
2. Obojí následně nakrájíme na malé kostičky a stejně nakrájíme také krabí tyčinky.
3. Vše spolu smícháme a nakrájíme okurku, kterou také přidáme do salátu.
4. Dále nadrobno nakrájíme oloupanou cibuli a přisypeme do mísy k ostatním surovinám.
5. Kukuřici slejeme a přidáme do salátu.
6. Salát dochutíme majonézou a podáváme. Případně můžeme dochutit solí a pepřem dle našich preferencí.
Tipy navíc
Salát můžete kdykoliv oživit přidáním čerstvých bylinek, například petrželkou nebo pažitkou.
Salát můžete částečně nebo zcela odlehčit přidáním bílého jogurtu místo majonézy.
Před podáváním nechte salát vychladit chvíli v lednici, chutě se poté lépe propojí.