Tento nepečený zákusek je skvělý právě svou jednoduchostí, žádné pečení, žádné složité postupy. Použité piškoty místo korpusu změknou, nasáknou kávovou chuť a fantasticky splynou s krémem. Ozdobit ho lze podle nálady a chuti strouhanou čokoládou, nebo kakaem, mandlovými lupínky, nebo pár kapkami likéru do kávy.
Je to přesně dezert, který udělá parádu s minimem práce a za pár minut. A výsledkem je zákusek, který chutná jako spojení tiramisu s domácí piškotovou roládou – lehký, svěží a ideální k šálku dobré kávy.
Recept na lehký krémový nepečený zákusek
Ingredience potřebné na přípravu této sladké kavárenské chvilky v teple domova
- 1 velké balení cukrářských piškotů
- 2 dcl uvařené kávy
- 2 smetany ke šlehání
- 250 g tvarohu nebo Mascarpone
- 30 g cukru moučky
Postup přípravy zákusku
1. Uvaříme si kávu a z jedné strany do ní namáčíme piškoty, hned je ukládáme na dno formy.
2. Ze smetany, cukru a Mascarpone si ušleháme krém, kterého polovinu navrstvíme na piškoty.
3. Postup opakujeme a navrch můžeme nadrobit nadrobené piškoty.
4. Dezert chladíme v lednici cca 3 hodiny.
Tohle je zákusek, který nikdy nezklame – lehký, elegantní, s dotekem kavárenské atmosféry.

Krémový kokosový dezert, který překvapí svou jednoduchou přípravou
