Tento dezert je jednoduchý a rychlý způsob jak připravit skvělou nenáročnou a rychlou svačinu, či pohoštění ke kafíčku a to pouze kombinací křupavého listového těsta a lahodného oříškového krému. Milujete čokoládu a oříšky? V tom případě vám postačí pár ingrediencí a můžete si vychutnávat tento skvělý a působivý dezert, který velice rychle zapadne mezi vaše oblíbené pochoutky.
Recept na pralinkový krém v listovém těstu
Ingredience na přípravu
- 1 balení listového těsta
- 3 PL oříškového krému
- 200 ml mléka
- 1 PL kukuřičného škrobu
- 45 g cukru
- 2 vejce
- plátky mandlí a na sucho opražené drcené mandle
- bílá čokoláda na zdobení
Postup přípravy
1. Připravíme si pralinkový krém. Do hrnce nalijeme 150 ml mléka (50 ml si odložíme stranou).
2. Do mléka nasypeme cukr a dáme vařit, ve zbytku mléka (50 ml )si rozmícháme vejce, škrob a oříškový krém, tuto směs nalijeme do vařícího mléka s cukrem a za stálého míchání uvaříme hustý krém. Přelijeme do misky a přikrytý folií necháme zcela vychladnout.
3. Listové těsto si rozválíme na plát (případně máme li plát těsta, pak pouze roztočíme na vál).
4. Těsto podélně rozřízneme na dlouhé pásy.
5. Pásy natáčíme na kovové trubičky dle fotografie, každý pás před natáčením potřeme vajíčkovou směsí, tato potřená strana pásu zůstane z venkovní strany.
6. Každou trubičku po natočení obalíme v krupicovém cukru a položíme na plech vystlaný pečícím papírem.
7. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů cca 15 minut. Po upečení opatrně rolky stáhneme z kovových trubiček. Tímto způsobem upečeme všechny rolky, po jejich vychladnutí přejdeme na plnění.
8. Konce každé rolky namočíme do rozpuštěné bílé čokolády a obalíme ve směsi mandlí. Vzápětí rolku naplníme vychladlým krémem za použití cukrářského sáčku. Dezert necháme vychladit.
Tip
Po naplnění můžeme jemně poprášit moučkovým cukrem nebo lehce zakápnout rozpuštěnou čokoládou.