Jablečný koláč je klasika, kterou milují snad všechny generace. Ale co takhle upéct tak trochu jiný jablečný koláč? Na spodu koláče budou jablka, pak bude těsto s jemným krém. Tento moučník je snadný na přípravu a do 40 minut hotový.

Přinášíme vám recept na jablečný koláč s krémem, o který se s námi podělila paní Jaroslava F. Je tak neodolatelný, že si ho zamilujete na první sousto. Tento jablečný koláč s krémem je ideální pro návštěvy a pohoštění. Každé sousto nabízí rovnováhu mezi sladkostí jablek a jemností krému.

Recept na Jablečný koláč s krémem

Potřebné ingredience na krém:

  • 1 vejce
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžíce solamylu
  • 250 ml mléka

Potřebné ingredience na těsto:

  • 3 oloupaná a nakrájená jablka
  • 2 vejce
  • 100 g cukru moučka
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 100 ml mléka
  • 1,5 hrnku hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva

Postup:

Jablečný koláč s krémem
Fotografie od paní Jaroslavy F. – Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně

Nejprve si připravíme krém:

1. V malé míse důkladně rozšleháme vejce s cukrem, dokud nevznikne hladká směs. Přidáme solamyl a opět promícháme, aby se všechny ingredience spojily.

2. Do hrnce nalijeme mléko a zahřejeme ho na mírném ohni. Jakmile začne mléko lehce vřít, pomalu přiléváme směs s vejcem a neustále mícháme. Dokud nám ze směsi nevznikne krém. Krém poté odstavíme z ohně a necháme ho vychladnout.

Příprava koláče:

1. Předehřejeme si troubu na 180 stupňů.

2. Připravíme si formu o velikosti 18 x 24 cm. Formu vymažeme máslem. Na dno pekáče rovnoměrně rozložte nakrájená jablka. Vejce vyšlehejte s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem do pěny.

3. Přidáme mléko a znovu promícháme, aby se směs spojila. Do směsi postupně přisypáváme hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Poté nám vznikne hladké těsto.

4. Těsto nalijme na jablka v pekáči a rovnoměrně ho rozprostřeme.

5. Nyní vychlazený krém opatrně nastříkáme na povrch těsta. Pro lepší efekt můžeme použít cukrářský sáček.

6. Takto připravený koláč pečeme v předehřáté troubě po dobu 30 minut, dokud povrch nezezlátne.

Hotovo, vychladlý koláč podáváme, dobrou chuť.

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!


Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest