Myslíte si, že na tak běžné snídani, jako jsou míchaná vajíčka, není co vylepšit? To je velký omyl. Přestože se jedná o jednu z nejoblíbenějších variací snídaní, přece jen lze objevit poklad a učit se od těch nejlepších. Proměňte s námi běžnou snídani v gurmánskou pochoutku, po které celé vaší rodině “spadne čelist”. Co je tedy na tomto receptu tak neobyčejného? Nejdůležitějším klíčem k dokonalosti je máslo se smetanou. Díky této kombinaci docílíte krémové textury a výraznější chuti vajec. Dalším nevšedním krokem je, že vajíčka nepřipravujeme na pánvi, nýbrž v hrnci ve vodní lázni.
Recept na luxusní míchaná vajíčka
Ingredience pro přípravu
- vejce dle počtu osob
- smetana (1 lžíce na 2 vejce)
- máslo
- čerstvé bylinky (pažitka, petržel)
- sůl a pepř
Postup přípravy
1. Nejdříve si připravíme vodní lázeň, voda se nemusí prudce vařit, stačí, aby mírně bublala.
2. Do misky si rozbijeme požadovaný počet vajec a přidáme smetanu v poměru 1 lžíce smetany na 2 vejce.
3. Smetanu pořádně promícháme s vejci.
4. Vejce dáme v misce nebo jiné hrnci do vodní lázně. Dno se nesmí dotýkat vody.
5. Vejce pomalu mícháme a těsně před dokončením přidáme kousek másla.
6. Mícháme, dokud se máslo nerozpustí, osolíme a opepříme.
7. Nakonec podáváme s nasekanými čerstvými bylinkami a čerstvým pečivem.
Proč je to tak dokonalé?
Díky smetaně a máslu se během vaření rovnoměrně odvádí teplo, díky tomu se vejce nepřevaří a zůstanou křehká. Tento recept totálně odrovná vaše dosavadní představy o míchaných vajíčkách.