Pohádkový chuťový zážitek, kterému se na západě říká “Raspberry Zinger Poke Cake”. Dezert s malinovým želé, lahodným bílým krémem a kokosovým sypáním. Jde o naprosto skvělou volbu, pokud už máte dost čokoládových a karamelových dezertů. Tento dezert je totiž všechno, jenom ne nudný. Kromě osvěžující chuti je esteticky velmi příjemný na pohled. Máte-li radši jahody, zaměňte malinové ingredience za jahodové nebo například černý rybíz. Místo kokosu použijte pro změnu chuti nasekané vlašské ořechy.

Recept na malinový dort s krémem a kokosem

Délka přípravy 15 minut, délka pečení 30 minut.

Ingredience pro přípravu

Piškotové těsto:

  • 3 ks vajec
  • 90 g moučkového cukru
  • 150 g polohrubé mouky
  • 2 lžíce teplé vody

Krém:

  • 80 g malinového želé v prášku
  • 2 hrnky horké vody
  • 280 g kompotované maliny
  • 250 g mascarpone
  • 220 ml smetany ke šlehání
  • 100 g bílé čokolády
  • 200 g strouhaného kokosu

TIP: recept s postupem na Bílkovo-máslový krém – základní krém nejen pro přípravu dortů

Postup přípravy

1. Nejdříve si upečeme piškotové těsto. Do mísy dáme vejce s cukrem a vyšleháme pomocí ručního šlehače do nadýchané pěny. Poté postupně přidáváme mouku a stále šleháme. Nyní piškotové těsto vylijeme do vymazané a vysypané formy o rozměru 33 x 23 cm. Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů na cca 30 minut. Poté necháme korpus vychladnout.

2. V misce si rozmícháme želatinu s 2 hrnky horké vody. Rozpuštěnou emulzi rovnoměrně nalijeme po koláči. Aby se želatina dostala více do korpusu, můžeme vytvořit pomocí vidličky do korpusu mřížky.

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!
Nejlepší zákusky z kuchyně

3. Kompotované maliny mírně ohřejeme v mikrovlnné troubě (cca 30 sekund) a naneseme je na dort.

4. Ve vodní lázni si rozpustíme bílou čokoládu, jakmile bude mít pokojovou teplotu vmícháme ji do mascarpone. Následně přidáme opatrně vyšlehanou šlehačku. Vše dokonale propojíme. Poté tímto krémem potřeme povrch dortu.

5. Nakonec dort posypeme nastrouhaným kokosem a dáme do lednice na minimálně 4 hodiny.

Malinový krémový dort s kokosem.
Zdroj obrázku: thatovenfeelin, Malinový krémový dort s kokosem.

Alternativa místo šlehačky

Místo šlehačky s mascarpone si můžete udělat speciální krém, který je hutnější, jmenuje se bílkovo-máslový krém. Předem si připravte tento krém a zkuste spojit s naším malinovým dezertem.



Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest