Tento dezert, který vám dnes chci představit, je nejen pastvou pro oči, ale také lahůdkou pro chuťové buňky – medové řezy Kremeš v trošku jiném pojetí. Základ tvoří voňavé medové těsto, které se plní jemným vanilkovým krémem a nadýchanou šlehačkou. Každé sousto tak připomíná malý obláček sladké radosti, jenž se rozplyne v ústech.

Co víc si přát na stůl jako sladkou tečku za dobrým obědem anebo jen tak ke kávě? Dokonce jsou tak elegantní, že bych je klidně přidala na slavnostní stůl jako moučník a ještě je vylepšila přidáním likérového aroma do krému. Jednou jsem je také zkusila namazat marmeládou a poté polila čokoládovým přelivem. A to vám byla teprve bomba! Pojďme ale začít pozvolna základním receptem.

Recept na malé krémové dorty z medového těsta

Ingredience medové těsto

  • 240 g hladké mouky
  • 95 g moučkového cukru
  • 1 vejce
  • 1 žloutek
  • 45 g másla
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžička jedlé sody nebo prášku do pečiva

Ingredience na vanilkový krém

  • 400 ml plnotučného mléka
  • 1 Zlatý klas (nebo vanilkový pudink v prášku)
  • 75 g třtinového cukru
  • 125 g másla

Na šlehačku budete potřebovat

  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 1 balíček vanilkového cukru

Postup přípravy malých medových dortů

1. V misce si smícháme všechny ingredience určené pro těsto a vypracujeme hladké těsto, které vložíme na půl hodiny do lednice.

2. Těsto rozválíme na placku a vykrajujeme z něj tvary (kolečka nebo co se vám líbí).

3. Vykrojené tvary pokládáme na plech vystlaný pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů 10 minut.

Obrázek receptu na Mini krémové dortíky z medového těsta
Vykrajujeme tvary a pokládáme na plech s pečícím papírem.
Obrázek receptu na dort s pařížským krémem a tyčinkou Margot.

Dort s pařížským krémem a strouhanou margotkou: Chuťová cesta do ráje

4. Z mléka, Zlatého klasu a cukru uvaříme hustý pudink podle návodu na obalu.

5. Pudink mírně vychladíme a celý přikryjeme potravinovou folií. Necháme důkladně vychladnout.

6. Vyšleháme si máslo a postupně do něj zašleháme vychladlý pudink. Vyšleháme na hladký krém, který naplníme do cukrářského sáčku.

7. Do tuha si také vyšleháme smetanu s vanilkovým cukrem a také naplníme do zdobícího sáčku.

8. Na upečená a vychladlá kolečka naneseme sáčkem krém, na krém navrstvíme šlehačku, přiklopíme prázdným kolečkem a lehce přitlačíme.

Obrázek receptu na Mini krémové dortíky z medového těsta
Pomocí zdobícího sáčku plníme krémem a šlehačkou.

9. Hotové dortíky poprášíme moučkovým cukrem.

Tipy

Minidortíky můžeme vylepšit vložením kolečka ovoce mezi vrstvu krému a šlehačky, například banán, kiwi, jahoda, které dezert osvěží. Také je můžete zkusit pomazat marmeládou nebo přelít čokoládovou polevou.

Obrázek receptu na medový krémeš.

Neodolatelný medový krémeš

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest