5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

V dnešní době, kdy je čas vzácný, hledáme stále více receptů, které jsou nejen chutné. Jsou také ale i zdravé a rychlé na přípravu. Tento nepečený dezert z datlí a ovesných vloček je skvělým příkladem, jak si můžete dopřát sladkou tečku. Nemusíte ani zapínat troubu nebo strávit v kuchyni více než 5 minut. Nezapomenu na chvíli, jak jsem tento recept objevila. Chtěla jsem pro své děti připravit něco zdravého, ale rychlého, a oni byli nadšení. Dezert je sladký díky přírodním cukrům z datlí a bohatý na vlákninu. Díky ovesným vločkám a zároveň tak jednoduchý, že ho zvládnete i s minimem surovin.

Recept na rychlý nepečený dezert z datlí a ovesných vloček.

Recept na nepečený dezert z datlí a ovesných vloček

5 hvězdiček od 1 kuchaře

Suroviny

  • 85 g ovesných vloček
  • 60 g vlašských ořechů
  • 80 g vypeckovaných datlí
  • 75 g hořké čokolády

Postup 

  • Ovesné vločky nasypeme do pánve a na sucho je několik minut opékáme na střední teplotu.
    Obrázek receptu na rychlý nepečený dezert z datlí a ovesných vloček.

    Ovesné vločky orestujeme.

  • Poté je přesypeme do mixéru, rozemeleme je a přesypeme do větší mísy.
  • Úplně stejným způsobem opečeme a rozmixujeme vlašské ořechy. Také přidáme k ovesným vločkám do mísy.
    Obrázek receptu na rychlý nepečený dezert z datlí a ovesných vloček.

    Opečeme vlašské ořechy.

  • Nyní si do mixéru vložíme vypeckované datle a rozmixujeme na pyré.
  • Taktéž přidáme do mísy a zapracujeme. Kdyby se směs nespojila, můžeme přidat 1 – 2 lžíce vody.
    Obrázek receptu na rychlý nepečený dezert z datlí a ovesných vloček.

    Datlové pyré přidáme do mísy.

  • Z výsledné směsi vytvarujeme kuličky o velikosti přibližně golfového míčku.
    Obrázek receptu na rychlý nepečený dezert z datlí a ovesných vloček.

    Vytvarujeme kuličky.

  • Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a kuličky napíchnuté na špejli v čokoládě postupně namáčíme.
    Obrázek receptu na rychlý nepečený dezert z datlí a ovesných vloček.

    Obalíme v čokoládě.

Uložit do Mé kuchařky
Chod: Dezert, Sladké
Kuchyně: světová
Klíčové slovo: datle, ovesné vločky, rychlý dezert

Prospěšnost ovesných vloček v nepečeném dezertu

Ovesné vločky patří mezi nejprospěšnější potraviny, které můžeme zařadit do svého jídelníčku. Díky svému složení jsou bohaté na živiny, které pozitivně ovlivňují naše zdraví. Obsahují rozpustnou vlákninu, zejména beta-glukany, které mají schopnost snižovat hladinu cholesterolu v krvi. Vláknina také pomáhá regulovat trávení, podporuje zdraví střev a může přispívat ke stabilizaci hladiny cukru v krvi. Ovesné vločky jsou také nízkokalorickou potravinou s vysokým obsahem vlákniny, což znamená, že zajišťují pocit sytosti na delší dobu. To může vést k menšímu příjmu kalorií během dne a tím podpořit snahu o hubnutí.

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!



5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest