Tuto dobrůtku si můžete udělat vždycky, když dostanete chuť na sladké a nemáte čas ani chuť vyrábět složité dezerty a něco péct. Potřebujete pouze pár ingrediencí a mixer, nebudete mít žádné starosti kolem. Výsledkem bude moderní lžičkový dezert do mističky či skleničky, který chutná jako sen.
Tento čokoládový obláček ve skleničce můžete také trochu přizdobit a bude vypadat jako z luxusní kavárny. Stačí například pár čerstvých malin, jahod nebo borůvek na povrchu , které budou krásně kontrastovat s čokoládou. Máte-li chuť na sytější vrstvený zákusek, můžete krém navrstvit společně s drobivým sušenkovým základem, například z máslových sušenek nebo sušenek Oreo. Navrch skleničky se poté hodí i spirálka z rozpuštěné čokolády nebo lehce stočená kapka karamelu po okrajích skleničky. Pojďme si ukázat jak na základ, další varianty již necháme na vaší fantazii.
Recept na rychlý a snadný mixovaný dezert do skleničky
Ingredience na zákusek do skleničky
- 1 konzerva Kondenzovaného mléka (Salko)
- 1 zakysaná smetana
- 1 chlazená smetana ke šlehání
- malý balíček šťávy v prášku (Tang, Capri-Sun a podobně)
- nastrouhanou 70% nebo mléčnou čokoládu
Postup na skleničkový zákusek
1. V mixéru si smícháme Salko, smetanu a smetanu ke šlehání a řádné rozmixujeme.
2. Přidáme nastrouhanou čokoládu (množství dle chuti) a lžící rozmícháme.
3. Krém naplníme do libovolných misek nebo skleniček a dáme do lednice chladit na 2 hodiny.
Dezert je nejchutnější řádně vychlazený a pozor! Čokoládu už nemixujeme, pouze mícháme, aby drobné kousky nastrouhané na hrubém struhadle byly v dezertu celistvé.

Rychlý hrnečkový dort z mikrovlnky: Čokoládový Mug cake za pár minut a bez pečení

Pomerančový krém: Svěží a krémový dezert do skleničky
pozn. částečně upraveno AI, redakce cooky.cz