Znáte ty dny, kdy koukáte do lednice, co byste uvařili. Měla jsem doma tyto suroviny: růžičkovou kapustu, čerstvé brusinky a krůtí maso. Jelikož mám ráda rychlé a zdravé formy jídel, vykouzlila jsem z těchto surovin pečenou růžičkovou kapustu s brusinkami a vedle jsem si orestovala maso, které jsem krátce marinovala. I když to zní složitě věřte mi, že pokrm byl do 30 minut hotový. Tento pokrm je snadný a nejzdlouhavější procedura byla krájení růžičkové kapusty.
Pečená růžičková kapusta s brusinkami a restované krůtí maso marinované v dijonské hořčici, česneku, oleji a citronové šťávě je kombinace, která vás nadchne svou jednoduchostí a bohatou chutí. Pečená růžičková kapusta je jemná, lehce oříšková chuť a křupavá textura se skvěle hodí jako příloha k různým masům.
Krůtí maso je bohaté na bílkoviny, nízkotučné a snadno stravitelné. Marinování v dijonské hořčici, česneku, oleji a citronové šťávě dodává masu zajímavou chuť. Tento recept je ideální pro ty, kteří hledají rychlý a zdravý pokrm.
Recept na Pečenou růžičkovou kapustu s brusinkami a marinovaným krůtím masem
Potřebné suroviny:
- 600 g krůtího masa
- 500 g růžičkové kapusty (rozkrojené)
- 150 g čerstvých brusinek
- olivový olej
- sůl a pepř na dochucení
Na marinádu:
- 3 stroužky česneku (prolisovaný)
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 1/2 bio citronu (šťávu z citronu)
- sůl a pepř na dochucení
Postup:
1. Nejprve si očistíme a nakrájíme růžičkovou kapustu. Připravenou kapustu dáme na plech vyložený pečícím papírem. Ke kapustě přidáme umyté brusinky, vše zakápneme olejem a osolíme a opepříme.
2. Takto připravenou kapustu dáme péct do předem vyhřáté trouby na 190 stupňů na cca 20 minut. Během pečení kapustu kontrolujeme a aspoň jednou otočíme.
3. Mezitím co se peče kapusta si připravíme maso. Maso pokrájíme na drobné kostičky, které osolíme a opepříme. K masu přidáme hořčici, prolisovaný česnek, šťávu z citronu a olivový olej. Vše promícháme a necháme chvíli odležet.
4. Jakmile se bude blížit konec pečení kapusty, orestujeme si na krůtí maso na rozpálené pánvi. Maso restujeme dokud není hotové. Kdo má rád více opečené maso, musí restovat víc zprudka. Poté plamen snížíme a přidáme upečenou růžičkovou kapustu s brusinkami.
Vše společně promícháme, aby se chutě propojily a podáváme s oblíbenou přílohou.
Hotovo, dobrou chuť.