5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Potřebujete rychlou přílohu ke grilovanému masu? Pečená zelenina je jednoduchý, ale nesmírně chutný pokrm, který může sloužit jako hlavní jídlo nebo jako doplněk k masu. Připravte si pekáč či plech, rozpalte troubu a nechte se unést vůní pečené zeleniny. Tento jednoduchý recept plný chutí si oblíbí každý, kdo má rád svěží a zdravé jídlo.

Obrázek: cooky.cz, Pečená zelenina jako příloha ke grilování

Recept na Pečenou zeleninu v troubě

Autor receptu: Veronika Sobotková
5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 20 minut
Čas vaření 30 minut
Celkový čas 50 minut
Porcí 1 plech
Příprava zabere 20 minut. Pečení 30 minut.

Potřebné vybavení

  • Trouba
  • Plech na pečení

Suroviny

  • 1 větší lilek (nakrájené na kolečka)
  • 2 cukety (nakrájené na kolečka)
  • 4 papriky (barvy dle vaší oblíbenosti – nakrájené na proužky)
  • 2 cibule (na plátky nakrájená)
  • 4 stroužky česneku (na plátky nakrájené)
  • 250 g rajčat (na kolečka nakrájená)
  • 5 lžic olivový olej na polití
  • koření na dochucení – sůl, pepř, provensálské koření

Postup 

  • Očištěnou zeleninu a nakrájenou si naskládáme do připraveného pekáče
  • Na vyskládanou zeleninu dáme cibuli a česnek, vše osolíme, opepříme a posypeme provensálským kořením
  • Následně vše hodně přelijeme olivovým olejem
  • Dáme péct do předehřáté trouby na 200 stupňů po dobu 30 minut
  • Kdo má rád sýr může si na posledních pět minut zeleninu posypat sýrem a nechat zapéct
Uložit do Mé kuchařky
Cena: 150 Kč
Chod: Příloha
Kuchyně: Evropská kuchyně
Klíčové slovo: pečená zelenina, příloha ke grilování


5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest