Potřebujete rychlou přílohu ke grilovanému masu? Pečená zelenina je jednoduchý, ale nesmírně chutný pokrm, který může sloužit jako hlavní jídlo nebo jako doplněk k masu. Připravte si pekáč či plech, rozpalte troubu a nechte se unést vůní pečené zeleniny. Tento jednoduchý recept plný chutí si oblíbí každý, kdo má rád svěží a zdravé jídlo.
Recept na Pečenou zeleninu v troubě
Příprava zabere 20 minut. Pečení 30 minut.
Potřebné vybavení
- Trouba
- Plech na pečení
Suroviny
- 1 větší lilek (nakrájené na kolečka)
- 2 cukety (nakrájené na kolečka)
- 4 papriky (barvy dle vaší oblíbenosti – nakrájené na proužky)
- 2 cibule (na plátky nakrájená)
- 4 stroužky česneku (na plátky nakrájené)
- 250 g rajčat (na kolečka nakrájená)
- 5 lžic olivový olej na polití
- koření na dochucení – sůl, pepř, provensálské koření
Postup
- Očištěnou zeleninu a nakrájenou si naskládáme do připraveného pekáče
- Na vyskládanou zeleninu dáme cibuli a česnek, vše osolíme, opepříme a posypeme provensálským kořením
- Následně vše hodně přelijeme olivovým olejem
- Dáme péct do předehřáté trouby na 200 stupňů po dobu 30 minut
- Kdo má rád sýr může si na posledních pět minut zeleninu posypat sýrem a nechat zapéct