5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Kinder mléčný řez je oblíbenou pochoutkou téměř všech dětí. Kombinace světlé a tmavé čokolády dělá z této sladkosti přímo pochoutku, v pohodlí domova si můžeme připravit dort inspirovaný touto kombinací.

Málokteré dítě odolá pochoutce, kterou je nejen Kinder čokoláda, ale i sušenka. Tyto sladkosti v sobě kombinují oblíbenou chuť čokolády a to nejen té tmavé, ale i té světlé. V pohodlí domova si můžeme snadno připravit dort inspirovaný právě touto sladkostí a překvapit tak nejen ty nejmenší strávníky.

Recept na dort pro děti, inspirovaný Kinder čokoládou

Recept na chutný dort inspirovaný Kinder mléčnými řezy

5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 25 minut
Čas vaření 25 minut
Vychlazení dortu v ledničce 6 hodiny
Celkový čas 6 hodiny 50 minut
Porcí 12 kusů
Kombinace čokolády a nadýchaného krému dá vzniknout sladkosti, kterou známe z obchodů

Potřebné vybavení

  • Plech na pečení ideálně o rozměrech 30×40 cm
  • 2 Hluboké mísy
  • Ruční šlehač
  • Pečící papír
  • Hrnec
  • Nůž

Suroviny

Ingredience potřebné na přípravu korpusu

  • 5 vajec
  • 125 gramů cukru krystalu
  • 125 gramů hladké mouky
  • 25 gramů kakaového prášku
  • 40 mililitrů vody
  • 8 gramů vanilkového cukru
  • špetka soli

Ingredience potřebné na přípravu krému

  • 400 gramů smetany ke šlehání (ideálně 33 – 35%)
  • 100 mililitrů mléka
  • 75 gramů medu
  • 125 gramů bílé čokolády
  • 8 gramů vanilkového cukru
  • 10 gramů želatiny
  • 50 mililitrů vody

Ingredience potřebné na polevu

  • 80 gramů smetany ke šlehání (ideálně 33 – 35%)
  • 80 gramů hořké čokolády

Postup 

  • Nejprve si v míse vyšleháme vejce s cukrem na korpus.
  • Do vyšlehané hmoty vmícháme vanilkový cukr.
  • Ve druhé míse promícháme mouku s kakaem.
  • Za pomoci stěrky sypkou směs promícháme s vyšlehaným krémem.
  • Lžíci těsta si přendáme do misky, kde ji smícháme s vodou.
  • Hotovou směs nalijeme zpět a vznikne nám homogenní těsto.
  • Těsto nalijeme na plech s pečícím papírem.
  • Těsto pečeme po dobu 15 minut na 180 stupňů.
  • Mezitím si připravíme krém, na který budeme potřebovat želatinu. Tu si necháme rozpustit ve vodě.
  • Do smetany přidáme vanilku a vyšleháme.
  • V hrnci přivedeme k varu mléko, které smícháme s čokoládou a medem.
  • Do vzniklé směsi přidáme želatinu.
  • Směs sundáme z plotny a necháme vystydnou.
  • Do chladné čokoládové směsi přidáme vyšlehaný krém a promícháme.
  • Hotový korpus podélně rozřízneme.
  • Polovinu vychladlého korpusu namažeme krémem a přikryjeme druhou polovinou.
  • Připravíme si polevu, která přijde navrch dortu.
  • Smetanu přivedeme k varu a přidáme k ní čokoládu.
  • Hotovou směsí polijeme dort a dáme ho vychladit do ledničky na 6 hodin.
Uložit do Mé kuchařky

Poznámky

  • Do polevy můžeme pomocí špejle nakreslit vzor.
  • Před krájením dortu je dobré nahřát si nůž v horké vodě. 
Jaké děláte domácí dezerty vy? Máte vlastní recept o který byste se rádi podělili s ostatními? Vložit svůj recept můžete ZDE.
Cena: do 150 Kč
Chod: Dezert, Pečení
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: čokoláda, dort, Kinder mléčné řezy
Uvařili jste tento recept? Dejte nám vědět!
Máte vlastní recept?Pochlubte se a vkládejte zde!

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest