Upečte si doma nepopsatelně chutná kuřecí stehna nebo paličky přesně jako z grilu. Díky speciální marinádě, na které je tento recept založený, chutná kuřecí maso jako z ohně. Takže pokud jste dostali chuť na grilované kuře, ale nepřeje vám počasí, roční období nebo prostě nemáte přístup ke grilu, nezoufejte. Pozvěte rodinu a přátele a připravte jim tyto kuřecí paličky. Nikdo vám neuvěří, že nejsou z grilu, ale z trouby. Paličky jsou uvnitř krásně šťavnaté a na povrchu křupavé.
Recept na kuřecí paličky z trouby
Délka pečení v troubě 50 minut, 4 porce, snadný recept
Ingredience pro přípravu
- 20 paliček (spodních částí kuřecích stehen)
- 100 ml rostlinného oleje
- 5 – 6 stroužků česneku
- 3 lžíce sójové omáčky
- 1 – 2 lžičky medu
- 1 lžíce mleté červené papriky
- sůl a pepř
Postup přípravy
1. Kuřecí paličky si řádně omyjeme a osušíme papírovými utěrkami.
2. V čisté misce si připravíme marinádu z oleje, medu, červené papriky, nasekaného česneku, soli, pepře a sójové omáčky.
3. Do marinády vložíme kuřecí maso, dobře promícháme, aby se maso obalilo ze všech stran a marinujeme v lednici minimálně hodinu.
4. Mezitím si dáme předehřát troubu na 200°C a plech si vyložíme pečícím papírem.
5. Dobře namarinovaná stehna rozložíme na plech a ten dáme do předehřáté trouby na 30 minut.
6. Po půl hodině pečení potřeme paličky znovu marinádou a pečeme dalších 20 minut dozlatova.
Tipy na přílohu ke kuřecím paličkám
Dozlatova propečená stehna podáváme s vámi oblíbenou přílohou. S kuřecím masem dejte například upéct zeleninu s grilovacím kořením. Kombinaci masa a a zeleniny doplňte čerstvým pečivem a pochutnejte si na opravdu výtečném pokrmu. Místo pečiva chutná maso skvěle také s vařenými bramborami.