Toto jídlo nemá ani jeden oficiální původ, jedná se o moderní středoevropský recept, který vznikl jako kombinace čínských úprav masa na nudličky, maďarské pikantnosti a české domácí kuchyně. V 70. – 90. letech se u nás stalo populární krájet maso na nudličky po vzoru čínských restaurací, ochucovat je směsí sladké, pálivé a slané chuti, rychle restovat na pánvi nebo woku.

Ať už milujete mírnou pikantnost nebo opravdu ostré jídlo, nudličky se hodí pro každého, protože chuť lze jednoduše upravit podle nálady. Je to nenáročná, ale výrazná domácí asijská rychlovka, která zahřeje a potěší. Hodí se jak na rychlý oběd, tak na večeři, protože se připravuje doslova během pár minut.

Recept na pikantní vepřové nudličky

Ingredience potřebné na přípravu rychlého kořeněného masa v podobě pikantních nudliček z vepřového masa

  • rostlinný olej
  • 1 cibule
  • 350 g vepřového masa (dle výběru)
  • sůl a pepř dle chuti
  • půlka červené a půlka žluté papriky
  • 1 lžička grilovací koření
  • 1/2 lžičky kari koření
  • 1 lžička chilli olivový olej
  • 1/2 lžičky sladké chilli omáčky
  • sojová omáčka dle chuti (volitelné)
  • 2 lžičky medu
  • 2 lžičky plnotučné hořčice

Postup přípravy vepřových nudliček

Obrázek receptu na Foto: Cooky.cz, Recept na Pikantní vepřové nudličky: rychlé, šťavnaté, kořeněné jídlo, které si drží místo v českých domácnostech a restauracích
Foto: Cooky.cz, Recept na Pikantní vepřové nudličky: rychlé, šťavnaté, kořeněné jídlo, které si drží místo v českých domácnostech a restauracích

1. Cibuli si nakrájíme nadrobno, papriky očistíme a nakrájíme na kousky a maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme.

2. Na oleji si necháme zesklovatět cibuli a přidáme vepřové nudličky.

3. Restujeme cca 5 minut, přidáme grilovací a kari koření a restujeme dalších 5 minut. Mícháme.

4. Přidáme chilli olej a chilli omáčku a podlijeme 2 lžícemi vody. Dle chuti přidáme sójovou omáčku.

5. Pod pokličkou za občasného promíchání dusíme cca 15 minut.

6. Poté přidáme med, hořčici a kousky papriky a odkryté dusíme ještě 5 minutl

Podávání

Vepřové pikantní nudličky podáváme s rýží, kari rýží anebo s těstovinami.

Obrázek receptu na Rychlou minutku z pánve : Pražský flamendr z vepřového masa

Rychlá minutka z pánve: Pražský flamendr z vepřového masa s cibulí, paprikou a kapkou piva

Obrázek receptu na Čertovskou směs z pikantního vepřového zvaná retro Katův šleh

Čertovská směs z pikantního vepřového: Znáte také pod retro názvem katův šleh

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest