Toto jídlo nemá ani jeden oficiální původ, jedná se o moderní středoevropský recept, který vznikl jako kombinace čínských úprav masa na nudličky, maďarské pikantnosti a české domácí kuchyně. V 70. – 90. letech se u nás stalo populární krájet maso na nudličky po vzoru čínských restaurací, ochucovat je směsí sladké, pálivé a slané chuti, rychle restovat na pánvi nebo woku.
Ať už milujete mírnou pikantnost nebo opravdu ostré jídlo, nudličky se hodí pro každého, protože chuť lze jednoduše upravit podle nálady. Je to nenáročná, ale výrazná domácí asijská rychlovka, která zahřeje a potěší. Hodí se jak na rychlý oběd, tak na večeři, protože se připravuje doslova během pár minut.
Recept na pikantní vepřové nudličky
Ingredience potřebné na přípravu rychlého kořeněného masa v podobě pikantních nudliček z vepřového masa
- rostlinný olej
- 1 cibule
- 350 g vepřového masa (dle výběru)
- sůl a pepř dle chuti
- půlka červené a půlka žluté papriky
- 1 lžička grilovací koření
- 1/2 lžičky kari koření
- 1 lžička chilli olivový olej
- 1/2 lžičky sladké chilli omáčky
- sojová omáčka dle chuti (volitelné)
- 2 lžičky medu
- 2 lžičky plnotučné hořčice
Postup přípravy vepřových nudliček

1. Cibuli si nakrájíme nadrobno, papriky očistíme a nakrájíme na kousky a maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme.
2. Na oleji si necháme zesklovatět cibuli a přidáme vepřové nudličky.
3. Restujeme cca 5 minut, přidáme grilovací a kari koření a restujeme dalších 5 minut. Mícháme.
4. Přidáme chilli olej a chilli omáčku a podlijeme 2 lžícemi vody. Dle chuti přidáme sójovou omáčku.
5. Pod pokličkou za občasného promíchání dusíme cca 15 minut.
6. Poté přidáme med, hořčici a kousky papriky a odkryté dusíme ještě 5 minutl
Podávání
Vepřové pikantní nudličky podáváme s rýží, kari rýží anebo s těstovinami.
Rychlá minutka z pánve: Pražský flamendr z vepřového masa s cibulí, paprikou a kapkou piva