Piškotové řezy jsou rychlým a spolehlivým receptem, který zvládne i začínající pekař. Tyto vrstevnaté řezy kombinují jemný piškot, ovocný džem a krémovou náplň do dokonalého celku, který potěší každého milovníka sladkého. Jsou ideální na oslavy, do práce nebo jen tak k odpolednímu čaji.

Kokos na povrchu nejen krásně doladí vzhled řezů, ale také přidá příjemnou chuť a texturu. Pudinkový krém je rychlou alternativou k vaření vlastního krému a výsledek je stejně chutný. Jahody dodávají řezům svěžest a příjemnou kyselost, která vyvažuje sladkost piškotu.

Recept na rychlé piškotové řezy s jahodami a kokosem

Délka pečení v troubě 20 minut na 180 stupňů.

Ingredience pro přípravu

Piškotové těsto:

  • 7 žloutků
  • 7 lžic cukru krupice
  • 7 lžic oleje
  • 8 lžic polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva

Krém a náplň:

  • 600 ml mléka
  • 2 vanilkové pudinky (prášek)
  • 6 lžic cukru krupice
  • 1 celé máslo (250 g)
  • jahodový džem podle potřeby
  • strouhaný kokos na posypání

Postup přípravy výborných piškotových řezů

Obrázek k receptu na piškotové řezy s jahodovým džemem a pudinkovým krémem
Foto: Cooky.cz, recept na piškotové řezy s jahodovým džemem a pudinkovým krémem

1. Troubu předehřejte na 180 stupňů a vyložte velký plech pečicím papírem.

2. V míse ručně vmíchejte 7 žloutků postupně se 7 lžicemi cukru, dokud není směs světlá a nadýchaná.

3. Přidejte 7 lžic oleje a opět důkladně promíchejte, aby se olej rovnoměrně rozpustil v těstě.

4. Polohrubou mouku smíchejte s práškem do pečiva a postupně ji vmíchejte do těsta. Směs by měla být hladká bez hrudek.

5. Těsto rovnoměrně rozprostřete na připravený plech a uhlaďte stěrkou. Pečte 20 minut, dokud není piškot zlatavý a pružný na dotek.

6. Mezitím si připravte pudinkový krém. Ve 100 ml studeného mléka rozmíchejte pudinkové prášky s cukrem.

7. Zbytek mléka přiveďte k varu, přidejte rozmíchaný pudink a za stálého míchání vařte, dokud nezhoustne. Nechejte vychladnout.

8. Změklé máslo vyšlehejte do pěny a postupně přidávejte vychladlý pudink. Krém musí být hladký a vzdušný.

Obrázek k receptu na piškotové řezy s jahodovým džemem a pudinkovým krémem
Foto: Cooky.cz, recept na piškotové řezy s jahodovým džemem a pudinkovým krémem

9. Upečený piškot nechejte vychladnout a pak ho přeložte na pracovní plochu. Rozkrojte napůl na dvě stejné části.

10. Spodní část piškotu potřete jahodovým džemem, na něj naneste pudinkový krém a přikryjte druhou polovinou piškotu.

11. Povrch řezů potřete zbytkem krému a rovnoměrně posypte strouhaným kokosem.

12. Nechejte řezy v lednici alespoň 2 hodiny odpočinout, aby se vrstvy propojily, pak nakrájejte na menší kousky.

Obrázek receptu na Sladké ráno s malinami aneb piškotové řezy s krémem a malinami

Sladké ráno s malinami aneb piškotové řezy s krémem, malinami a kokosem

Tipy redakce

  • Nadýchaný piškot: Žloutky s cukrem šlehejte alespoň 5 minut, aby těsto získalo správný objem a byla řezy lehké.
  • Hladký krém: Pudink nechejte úplně vychladnout před vmícháním do másla, jinak se krém může rozdělit.
  • Rovnoměrné řezání: Nůž namáčejte do teplé vody, řezy se budou lépe krájet a nebudou se rozpadat.
  • Skladování: Řezy uchovávejte v lednici až tři dny zakryté potravinářskou fólií, chutí ještě lépe druhý den.
Obrázek receptu na piškotové řezy s krémem, ovocem a želé.

Piškotové řezy s vanilkovým krémem, ovocem a lahodným želé

Obrázek receptu na tmavé piškotové řezy s kakaovým krémem a čokoládovou polevou.

Tmavé piškotové řezy s kakaovým krémem a čokoládovou polevou: čokoládové nebe na talířku

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest