Tohle je klasický domácí moučník, který se rozplývá na jazyku a nejlépe chutná dobře vychlazený. Lehký piškotový korpus, na něm vrstva sladkokyselého jahodového džemu, jemný pudinkový máslový krém a vrstvička kokosu, která dodá vůni a kontrast. Nejjednodušší z nedělních moučníků, které jsme si pekli jen tak v neděli odpoledne jako sladkou tečku za obědem.
Jemný, vláčný moučník, který voní dětstvím. Je to typ zákusku, který se vždycky ztratí z plechu dřív, než úplně zchladne. Jednoduchý, přitom dokonalý v každém soustu. Stačí otevřít sklenici domácího džemu a rozmazat jí po hebkém zlatavém piškotu. Uvařit hebký vanilkový pudink vylitý na džem a nakonec hrst kokosu lehkého jako sněhový poprašek. A máme zákusek, který nepotřebuje žádné zdobení, Jeho kouzlo je v jednoduchosti a prostotě. Piškotové řezy jsou připomínkou časů, kdy radost vznikala z obyčejných věcí. Tak si je pojďme připomenout
Recept na piškotové řez s jahodovým džemem, pudinkovým krémem a kokosem
Ingredience potřebné na přípravu tak jednoduchého a tak domáckého zákusku
Korpus
- 7 vajec
- 7 lžic cukru
- 7 lžic oleje
- 8 lžic polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
Krém
- 600 ml mléka
- 2 vanilkové pudinky
- 6 lžic cukru
- 1 máslo
- jahodový džem
- strouhaný kokos
Postup přípravy piškotového moučníku

1. Bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme tuhý sníh z bílků a cukru.
2. Postupně přidáváme po jednom žloutku, a olej.
3. Nakonec jemně vmícháme mouku s práškem do pečiva.
4. Pečeme na větším plechu ve vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 15 minut.Necháme vychladnout.
5. Vychladnutý piškot potřeme jahodovým džemem.
6. Z mléka, cukru a vanilkového prášku si uvaříme hustý pudink, ještě do horkého metličkou zašleháme 1 máslo.
7. Krém natřeme na piškot s džemem a posypeme strouhaným kokosem. Uložíme do chladu.

Nejlepší je dezert dobře vychlazený a se šálkem dobrého kafe.
Špička na plechu: Řezy s koňakovým krémem, které chuťově připomínají dezert likérovou špičku