Pomerančový džus do piškotového zákusku? Ale jistě! Korpusu dodává osvěžující ovocný nádech a jemnou vláčnost. Jeho příjemná navinulost doplňuje chuť ostatních surovin a pomáhá korpus udržet krásně nadýchaný. Dodá také lákavou okrovou až oranžovou barvu. Sáhnete-li po kvalitním džusu bez přidaného cukru (ideální je samozřejmě domácí z čerstvě vymačkaných plodů), dostanete tím do jídla také notnou dávku vitaminu C a antioxidantů, čímž prospějete své imunitě.

Pomerančový krém: Ideální pro letní svěžest

Džus v krému působí jako příjemně osvěžující složka, v kombinaci s kukuřičným škrobem a cukrem vytváří krásně sametovou strukturu. Díky škrobu krém dobře drží při krájení, cukr v kombinaci s pomerančovým džusem dodávají příjemnou sladkokyselost. Výsledný dezert je tedy nejen efektní „na oko“, ale také chuťově vynikající, nepřeslazený, svěží, navíc působí vzdušně a lehce. Díky domácí přípravě navíc máte kontrolu nad ingrediencemi, můžete si tedy i džus vyrobit sami, případně vybrat opravdu kvalitní.

Ingredience na korpus:

  • Cukr krystal – 150 g;
  • Vanilkový cukr – 8 g;
  • Olej – 80 ml;
  • Pomerančový džus – 90 ml;
  • Hladká mouka – 200 g;
  • Kypřicí prášek – 15 g;
  • Vejce – 3 ks;
  • Sůl – špetka.

Ingredience na krém:

  • Cukr krystal – 2 polévkové lžíce;
  • Kukuřičný škrob – 2 polévkové lžíce;
  • Pomerančový džus – 250 ml.
Obrázek k receptu: Letní osvěžení: Náš báječný rodinný recept na piškotový zákusek s pomerančovým džusem!
Foto: Souspark, Recept na: Letní osvěžení: Náš báječný rodinný recept na piškotový zákusek s pomerančovým džusem!

Postup přípravy osvěžující piškotového zákusku z džusu:

  • V míse rozšlehejte do pěny vejce se špetkou soli a krystalovým cukrem.
  • Do vzniklé směsi vlijte olej a pomerančový džus.
  • Přisypte vanilkový cukr a promíchejte metličkou.
  • Mouku smíchanou s kypřicím práškem prosejte do směsi.
  • Míchejte, až vznikne hladké kompaktní těsto.
  • Nalijte jej do zapékací mísy (můžete ji vystlat pečicím papírem, případně vymastit a vysypat hrubou moukou).
Obrázek k receptu: Letní osvěžení: Náš báječný rodinný recept na piškotový zákusek s pomerančovým džusem!
Foto: Souspark, Recept na: Letní osvěžení: Náš báječný rodinný recept na piškotový zákusek s pomerančovým džusem!
  • Pečte 30–35 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.
  • Po upečení nechte korpus vychladnout, poté jej podélně překrojte.
  • Cukr, kukuřičný škrob a pomerančovou šťávu důkladně promíchejte v hrnci.
  • Ploténku zapněte na mírný plamen, směs v hrnci stále míchejte, až bude dokonale krémová.
Vynikající recept na sladké řezy florida se strouhanou čokoládou

Řezy Florida: Exotická pochoutka s téměř tropickou chutí

Obrázek k receptu: Letní osvěžení: Náš báječný rodinný recept na piškotový zákusek s pomerančovým džusem!
Foto: Souspark, Recept na: Letní osvěžení: Náš báječný rodinný recept na piškotový zákusek s pomerančovým džusem!
  • Vzniklý krém nalijte na spodní vrstvu korpusu a rozetřete jej. Poté přikryjte druhou polovinou korpusu.
  • Vršek můžete posypat moučkovým cukrem.

Zdroj: Autorský text, Healthline

Obrázek receptu na Letní vitrínu vzpomínek: Jahodovou buchtu s tvarohově smetanovým krémem a želatinou z Vitacitu

Letní vitrína vzpomínek: Jahodová buchta s tvarohovo smetanovým krémem a želatinou z vitacitu

Obrázek receptu na Jahodové nebe aneb piškot s jahodami a šlehačkou

Jahodové nebe aneb piškot s jahodami a šlehačkou

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest