V zimě nás zahřeje, v létě zasytí, je to náš oblíbený pokrm, polévka. Polévky mají rády jak děti, tak dospělí a polévku lze připravit snad z každé ingredience. Je jich nespočet druhů od těch nejjednodušších po složitější až k těm nejvíc složitým, které si občas vyžadují opravdovou péči při vaření a dlouhý čas přípravy. Tato Frankfurtská polévka je jedna z těch rychlých nebo-li jednodušších, protože nevyžaduje ani moc ingredienci, ani dlouhý čas vaření. Přitom všem je dost sytá, aby s dobrým pečivem nebo kusem chleba pokryla i rychlý oběd.

Recept na Frankfurtskou Polévku s párky a bramborami

Ingredience na přípravu

  • 1 PL sádla
  • 1 cibule
  • 1 PL mleté papriky
  • 2 PL hladké mouky
  • 2 páry frankfurtských párků
  • 1 l vývaru ( nebo vody + kostka bujonu, já používám natur bez přidaného glutamanu)
  • 5 uvařených brambor
  • nasekaná zelená petrželová nať

Postup

Obrázek receptu na Polévku s frankfurtskými párky
Foto: cooky.cz, Recept na Polévku s frankfurtskými párky.

1. Na sádle zpěníme na jemno nakrájenou cibuli, přidáme papriku a mouku, dobře promícháme a po chvíli zalijeme vývarem.

Na sádle zpěníme cibulku.
Foto: cooky.cz, Na sádle zpěníme cibulku.

2. Přidáme nakrájené párky a na kostky nakrájené brambory a provaříme.

Přidáme nakrájené párky a restujeme.
Foto: cooky.cz, Přidáme nakrájené párky a restujeme.
Zalijeme vývarem a povaříme.
Foto: cooky.cz, Zaleieme vývarem a povaříme.

3. Nakonec přidáme nasekanou petrželku a polévku dochutíme dle chuti.

Servírování

Polévku s frankfurtskými párky podáváme horkou s čerstvým pečivem nebo chlebem.

Nejlepší polévky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Polévky!


Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest