V zimě nás zahřeje, v létě zasytí, je to náš oblíbený pokrm, polévka. Polévky mají rády jak děti, tak dospělí a polévku lze připravit snad z každé ingredience. Je jich nespočet druhů od těch nejjednodušších po složitější až k těm nejvíc složitým, které si občas vyžadují opravdovou péči při vaření a dlouhý čas přípravy. Tato Frankfurtská polévka je jedna z těch rychlých nebo-li jednodušších, protože nevyžaduje ani moc ingredienci, ani dlouhý čas vaření. Přitom všem je dost sytá, aby s dobrým pečivem nebo kusem chleba pokryla i rychlý oběd.
Recept na Frankfurtskou Polévku s párky a bramborami
Ingredience na přípravu
- 1 PL sádla
- 1 cibule
- 1 PL mleté papriky
- 2 PL hladké mouky
- 2 páry frankfurtských párků
- 1 l vývaru ( nebo vody + kostka bujonu, já používám natur bez přidaného glutamanu)
- 5 uvařených brambor
- nasekaná zelená petrželová nať
Postup
1. Na sádle zpěníme na jemno nakrájenou cibuli, přidáme papriku a mouku, dobře promícháme a po chvíli zalijeme vývarem.
2. Přidáme nakrájené párky a na kostky nakrájené brambory a provaříme.
3. Nakonec přidáme nasekanou petrželku a polévku dochutíme dle chuti.
Servírování
Polévku s frankfurtskými párky podáváme horkou s čerstvým pečivem nebo chlebem.