V zimě nás zahřeje, v létě zasytí, je to náš oblíbený pokrm – polévka. Polévky mají rády u nás doma i děti, což nebývá vždy běžné. Tato frankfurtská patří obzvláště mezi favority, protože má v sobě oblíbené párečky. Cibulku připravujeme na sádle, přidáváme papriku a mouku a nesmí chybět vývar. Jako poslední přidáváme brambory a petrželku. Na párky nezapomeneme, bez nich by to nebylo ono a přidávají se o krok dříve než brambory. Polévek je nespočet druhů od těch nejjednodušších po složitější až k těm nejvíc složitým, které si občas vyžadují opravdovou péči při vaření a dlouhý čas přípravy. Tato frankfurtská polévka je jedna z těch rychlých neboli jednodušších, protože nevyžaduje ani moc ingredienci, ani dlouhý čas vaření. Přitom všem je dost sytá, aby s dobrým pečivem nebo kusem chleba pokryla i rychlý oběd.

Recept na polévku s frankfurtskými párky

Ingredience na přípravu

  • 1 PL sádla
  • 1 cibule
  • 1 PL mleté papriky
  • 2 PL hladké mouky
  • 2 páry frankfurtských párků
  • 1 l vývaru ( nebo vody + kostka bujonu, já používám natur bez přidaného glutamanu)
  • 5 uvařených brambor
  • nasekaná zelená petrželová nať

Postup přípravy polévky

Obrázek receptu na Polévku s frankfurtskými párky
Foto: Romana Rubášová, Recept na Polévku s frankfurtskými párky.

1. Na sádle zpěníme na jemno nakrájenou cibuli, přidáme papriku a mouku, dobře promícháme a po chvíli zalijeme vývarem.

2. Přidáme nakrájené párky a na kostky nakrájené brambory a provaříme.

3. Nakonec přidáme nasekanou petrželku a polévku dochutíme dle chuti.

Servírování

Polévku s frankfurtskými párky podáváme horkou s čerstvým pečivem nebo chlebem.

Video recept s postupem na výbornou bramboračku s houbami

Staročeská bramboračka: Příval chutí a vůní, navíc v zimě zahřeje

Zdroj: Foto a recept Romana Rubášová, redakce cooky.cz, částečně upraveno AI

Nejlepší polévky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Polévky!

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest