Myslíte si, že vaříte dobrou bramborovou kaši? Ukážeme vám recept na tu nejlepší. Nejde však jen o správný postup, představíme vám také jednu podstatnou surovinu. Tato surovina zajistí nezapomenutelnou chuť a už nikdy nebudete chtít jinou kaši. Možná si říkáte, že bramborová kaše je natolik banální jídlo, že nestojí za to, abychom se zabývali zdokonalením. Pokud však vezmeme v potaz, kolikrát ročně jíme kaši v podobě přílohy, určitě to stojí za zkoušku. Schválně ji takto připravte a nikomu nic neříkejte, uvidíte, že se členové rodiny zeptají, co je jinak.

Recept na dokonalou bramborovou kaši

Ingredience pro přípravu

  • 6 brambor (nejlépe s červenou slupkou, nenasávají tolik vody)
  • 3 lžíce másla
  • 1/2 hrnku mléka
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 1/2 lžíce soli
  • sůl a pepř
  • zázvor

Postup přípravy

1. Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a dáme vařit do osolené vody.

2. Brambory hlídejte, nesmíte je převařit. Vidličkou občas zkontrolujte jejich stav.

3. Vodu z uvařených brambor slejeme, ale necháme v hrnci, ve kterém se vařily.

4. Přidáme zakysanou smetanu s máslem a dobře promícháme.

5. Nyní zalejeme horkým mlékem a brambory rozmačkáme ideálně bez použití mixéru ani šlehače, abychom neměli kaši lepkavou.

6. Nyní přidáme naši tajnou surovinu – zázvor, ten kaši dovádí k dokonalosti.

7. Necháme ještě 5 minut odstát, aby zázvor kaši dobře ovoněl.

8. Podávejte a očekávejte mnoho pochval.

Zázvor v bramborové kaši rovná se zázrak

Zázvor - přírodní zázrak.
Zdroj obrázku: commons.wikimedia, Zázvor – přírodní zázrak.

Koření původem z jihovýchodní Asie, které je oceňováno z mnoha důvodů. Kvůli své pikantní a aromatické chuti zázvor lidé využívají po celém světě. Nejdůležitější jsou jeho léčivé účinky, ale je jich tolik, že je nelze vyjmenovat všechny. Nejoblíbenější je asi kvůli skvělé podpoře trávení a zlepšování imunitního systému. Využívejte proto zázvor kdykoliv to půjde, nikdy neuděláte chybu.



Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest