Myslíte si, že vaříte dobrou bramborovou kaši? Ukážeme vám recept na tu nejlepší. Nejde však jen o správný postup, představíme vám také jednu podstatnou surovinu. Tato surovina zajistí nezapomenutelnou chuť a už nikdy nebudete chtít jinou kaši. Možná si říkáte, že bramborová kaše je natolik banální jídlo, že nestojí za to, abychom se zabývali zdokonalením. Pokud však vezmeme v potaz, kolikrát ročně jíme kaši v podobě přílohy, určitě to stojí za zkoušku. Schválně ji takto připravte a nikomu nic neříkejte, uvidíte, že se členové rodiny zeptají, co je jinak.
Recept na dokonalou bramborovou kaši
Ingredience pro přípravu
- 6 brambor (nejlépe s červenou slupkou, nenasávají tolik vody)
- 3 lžíce másla
- 1/2 hrnku mléka
- 2 lžíce zakysané smetany
- 1/2 lžíce soli
- sůl a pepř
- zázvor
Postup přípravy
1. Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a dáme vařit do osolené vody.
2. Brambory hlídejte, nesmíte je převařit. Vidličkou občas zkontrolujte jejich stav.
3. Vodu z uvařených brambor slejeme, ale necháme v hrnci, ve kterém se vařily.
4. Přidáme zakysanou smetanu s máslem a dobře promícháme.
5. Nyní zalejeme horkým mlékem a brambory rozmačkáme ideálně bez použití mixéru ani šlehače, abychom neměli kaši lepkavou.
6. Nyní přidáme naši tajnou surovinu – zázvor, ten kaši dovádí k dokonalosti.
7. Necháme ještě 5 minut odstát, aby zázvor kaši dobře ovoněl.
8. Podávejte a očekávejte mnoho pochval.
Zázvor v bramborové kaši rovná se zázrak
Koření původem z jihovýchodní Asie, které je oceňováno z mnoha důvodů. Kvůli své pikantní a aromatické chuti zázvor lidé využívají po celém světě. Nejdůležitější jsou jeho léčivé účinky, ale je jich tolik, že je nelze vyjmenovat všechny. Nejoblíbenější je asi kvůli skvělé podpoře trávení a zlepšování imunitního systému. Využívejte proto zázvor kdykoliv to půjde, nikdy neuděláte chybu.