5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Rajčatovo-okurkový salát se sladkokyselou zálivkou je osvěžující pochoutka, která přináší chuť léta do každého jídla. Díky jeho jednoduchosti z tohoto salátu dělají ideální přílohu k hlavním chodům. Rajčata dodávají šťavnatost a bohatou chuť, zatímco okurky přispívají svou křupavostí a svěžestí. Tento salát je také oblíbený pro svou barevnost, která oživí stůl a potěší oko. Je to skvělý způsob, jak přidat do jídelníčku více zeleniny.

Naše varianta je rozšířená o UME ocet. Víte, co je UME ocet? Více informací o zdravotních přínosech u tohoto produktu najdete ZDE ve článku. Salát je vhodný pro vegetariány. Celý pokrm budete mít hotový do 15 minut.

Obrázek: cooky.cz, Recept na okurkovo-rajčatový salát s Umeoctem

Recept na Rajčatovo-okurkový salát s UME octem

Autor receptu: Veronika Sobotková
5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 15 minut
Celkový čas 15 minut
Porcí 4 porce

Potřebné vybavení

  • Salátová mísa

Suroviny

  • 2 salátové okurky (nastrouhané na hrubo)
  • 250 g cherry rajčátek (nakrájených)
  • 1 velká červená cibule (nakrájená na plátky)
  • 1-2 lžičky ume octa (nahradí nám sůl, proto opatrně a použijte dle Vaši chutě)
  • 2 lžičky olivového oleje

Ingredience na zálivku

  • 400 ml studené vody
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 1-2 lžíce octa

Postup 

  • Vytvoříme si zálivku – v hrnku smícháme vodu, moučkový cukr a ocet
  • Nakrájenou zeleninu smícháme ve větší míse, přidáme ume ocet, olivový olej a zálivku
  • Vše důkladně promícháme, necháme odstát v lednici ideálně 2 hodiny, aby se chutě co nejvíce propojily
  • Můžeme podávat, nechte si chutnat. Salát lze podávat k hlavním chodům nebo jen ke studené večeři
Uložit do Mé kuchařky
Cena: 90 Kč
Chod: Salát
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: cherry rajčátka, cibule, salát, salátová okurka, Umeocet


5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest