UME ocet je tekutý zázrak, který se výborně hodí do jakýchkoliv zálivek či k dochucení různých pokrmů, ke kvašené zelenině či k dochucení pražených semínek. Chuť je velmi výrazná, tudíž buďte opatrní, používáme po lžičkách. Je totiž pikantní, slaný a kyselý zároveň. Zvýrazňuje chutě a zároveň dodává sůl, proto po použití není nutné přidávat další sůl.

Co to je vlastně ten UME ocet a kde se vzal?

Ume ocet je vedlejší produkt z fermentace japonských švestek, tyto švestky jsou ale ve skutečnosti plody meruňky japonské. Ume ocet není pravý ocet, jelikož neobsahuje kyselinu octovou, ale je bohatý na kyselinu citronovou. Chuť ume octu je slano-kyselá a barva může být červená. Ume ocet obsahuje asi 30% mořské soli, proto po použití octa není nutné jídlo solit. Ume ocet je ceněn pro své zdravotní účinky, podporuje trávení harmonizuje metabolismus a má detoxikační vlastnosti. Dále ume ocet pomáhá při nechutenství, pálení žáhy a únavě, je bohatý na minerální látky a enzymi.

Vyzkoušejte někdy místo klasického octa použít UME ocet a uvidíte, že klasický recept jako například čočka na kyselo, kulajda a jiné získá jiný chuťový rozměr.

Recepty, ve kterých jsme použili Ume Ocet:

Domácí pražená semínka a oříšky
Využití Ume octu při pražení semínek a oříšků
Prohlédnout recept
Dýňová polévka s batáty
Lahodná polévka, ve které jsme použili Ume ocet
Prohlédnout recept
Hlavní obrázek dýňové polévky
Obrázek: cooky.cz, Dýňová polévka s batáty
Recept na rajčatovo-okurkový salát s Ume octem
Ume ocet používáme k dochucení i v zeleninových salátech
Prohlédnout recept
Recept na rajčatovo okurkový salát s umeoctem
Obrázek: cooky.cz, Recept na okurkovo-rajčatový salát s Umeoctem



Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest