Na opravdové vafle na ně potřeba vaflovač, protože bez něj by to patrně nešlo. Ale možná, tak jako já, jej mnozí z vás doma mají a vyzkoušeli několik receptů na skvělou vafli. Tak to mám totiž já, až jsem ten pravý recept našla a dnes se chci s vámi o něj podělit.
Vafle je výborným nápadem k snídani, odpolední zákusek nebo jen tak jako rychlé pohoštění třeba pro návštěvu, nebo k uspokojení chuti na něco fakt dobrého. A jestli bude sladká, nebo slaná, záleží jen na vás, na co máte zrovna chuť. Zlatavé, křehké zvenku a jemné uvnitř si získaly srdce lidí po celém světě. U nás se často podávají se šlehačkou, ovocem nebo javorovým sirupem, ale skvělé jsou i jen tak posypané moučkovým cukrem. Každá rodina má svůj recept, ale tenhle je jednoduchý, vyzkoušený a vždycky se povede.
Recept na Domácí vafle tisíckrát jinak
Ingredience potřebné na přípravu vaflí upečených doma ve svém vaflovači
- 175 g hladké mouky
- 2 lžíce krystalového cukru
- 2 lžičky prášku do pečiva
- trochu soli
- 150 ml mléka
- 7 lžic oleje
- 3 vejce
Postup přípravy vaflí
1. S misce smícháme mouku s cukrem, práškem do pečiva a solí.
2. K suché směsi přijede mléko, olej a žloutky z vajec, pořádně promícháme.
3. Ke směsi opatrně vmícháme sníh z bílků. Jemně promícháme.
4. Těsto nalíváme do vyhřátého vaflovače a postupně vafle pečeme.

5. Po vyndání z vaflovače každou vafli nazdobíme dle chuti.

Domácí vafle jsou symbolem klidného-třeba nedělního rána, kdy voní vanilka, máslo a čerstvá káva. Jsou křupavé, měkké a neodolatelně voňavé a ať už je připravíte s čímkoliv, jedno je jisté, že na stole dlouho nevydrží.
Zdroj a fotky: http://@magicinthekitchen1
Vaflový sen: Originální nepečený zákusek z vaflí a jahodového kompotu
Sýrové obložené vafle: Lahodná inovace klasiky
pozn. částečně upraveno AI, redakce cooky.cz, recept a foto Renata Malíková