Rumba dort je typický dezert s lahodným žloutkovým krémem a z obou stran obklopený oplatkou. Mezi vrstvami vanilkového krému je usazený nadýchaný korpus s čerstvými višněmi. Ukážeme si krok za krokem v receptu přípravu tohoto lahodného a moderního dezertu. Předvedete se nejen před svojí rodinou, ale také vzácnou návštěvou. Místo višní použijte klidně jakékoliv jiné kyselejší ovoce, ale zrovna višně se tam skvěle hodí, zvýrazňují chuť krému.
Recept na rumba dort s krémem
Ingredience pro přípravu
Korpus:
- 6 bílků
- 6 lžic cukru
- 1 hrnek vlašských ořechů
- 1 hrnek višní
- 5 lžic mouky
- špetka soli
TIP: přidejte se do facebookové skupiny s inspiracemi na ty Nejlepší sladké recepty – můžete přidávat své vlastní recepty a prohlížet recepty ostatních.
Krém:
- 6 žloutků
- 9 lžic cukru
- 5 lžic mléka
- 2 vanilkové cukry
- 300 g másla
Navíc:
- oplatka na dort
Postup přípravy
1. Nejdříve si v misce vyšleháme bílky a poté k nim přidáme cukr, špetku soli, mouku a nasekané vlašské ořechy.
2. Těsto pořádně zamícháme a přidáme do něj vypeckované višně.
3. Dáme si předehřát troubu na 180°C a těsto nalejeme na plech vyložený pečícím papírem.
4. Plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme korpus pěkně do hněda.
5. Nyní si připravíme krém a vyšleháme si žloutky s cukrem.
6. K vyšlehaným žloutkům přilejeme mléko a směs přivedeme k varu.
7. Odstavíme, přidáme máslo a promícháme.
8. Nyní dort sestavíme přesně v tomto pořadí: Plát oplatky, 1/2 krému, korpus, 1/2 krému a plát oplatky.
Originální dort v oplatce
Dezert je velmi lahodný a s nakyslými višněmi svěží. Oplatku zakoupíte v jakémkoliv větším supermarketu, ale můžete si samozřejmě upéct dle mnoha receptů také svoje oplatky.