Rumba dort je typický dezert s lahodným žloutkovým krémem a z obou stran obklopený oplatkou. Mezi vrstvami vanilkového krému je usazený nadýchaný korpus s čerstvými višněmi. Ukážeme si krok za krokem v receptu přípravu tohoto lahodného a moderního dezertu. Předvedete se nejen před svojí rodinou, ale také vzácnou návštěvou. Místo višní použijte klidně jakékoliv jiné kyselejší ovoce, ale zrovna višně se tam skvěle hodí, zvýrazňují chuť krému.

Recept na rumba dort s krémem

Ingredience pro přípravu

Korpus:

  • 6 bílků
  • 6 lžic cukru
  • 1 hrnek vlašských ořechů
  • 1 hrnek višní
  • 5 lžic mouky
  • špetka soli

TIP: přidejte se do facebookové skupiny s inspiracemi na ty Nejlepší sladké recepty – můžete přidávat své vlastní recepty a prohlížet recepty ostatních.

Krém:

  • 6 žloutků
  • 9 lžic cukru
  • 5 lžic mléka
  • 2 vanilkové cukry
  • 300 g másla

Navíc:

  • oplatka na dort

Postup přípravy

1. Nejdříve si v misce vyšleháme bílky a poté k nim přidáme cukr, špetku soli, mouku a nasekané vlašské ořechy.

2. Těsto pořádně zamícháme a přidáme do něj vypeckované višně.

3. Dáme si předehřát troubu na 180°C a těsto nalejeme na plech vyložený pečícím papírem.

4. Plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme korpus pěkně do hněda.

5. Nyní si připravíme krém a vyšleháme si žloutky s cukrem.

6. K vyšlehaným žloutkům přilejeme mléko a směs přivedeme k varu.

7. Odstavíme, přidáme máslo a promícháme.

8. Nyní dort sestavíme přesně v tomto pořadí: Plát oplatky, 1/2 krému, korpus, 1/2 krému a plát oplatky.

Čerstvé višně.
Zdroj obrázku: commons.wikimedia, Čerstvé višně.

Originální dort v oplatce

Dezert je velmi lahodný a s nakyslými višněmi svěží. Oplatku zakoupíte v jakémkoliv větším supermarketu, ale můžete si samozřejmě upéct dle mnoha receptů také svoje oplatky.

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!



Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest