5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Hledáte něco dobrého a rychlého k večeři? Brambory s mletým masem představují jednoduchý, ale výživný a chutný pokrm, který je oblíbený v mnoha kulturách po celém světě. Toto jídlo kombinuje sytost brambor s bohatou chutí mletého masa a může být připraveno různými způsoby, v závislosti na regionálních preferencích a dostupných ingrediencích.

Pokud hledáte recept na rychlou, chutnou a vyváženou večeři, je tento pokrm tím ideálním. Jeho příprava není nijak náročná, výsledek ale zaručeně překvapí a potěší i náročné a mlsné strávníky.

Obrázek: kilocalorii, Zapečené brambory s mletým masem

Recept na rychlou a sytou večeři připravenou z jednoho pekáče

Autor receptu: Jana Duchoňová
5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 20 minut
Čas vaření 55 minut
Celkový čas 1 hodina 15 minut
Porcí 4 porce
Zapečené brambory: Recepty z jednoho pekáče jsou oblíbené nejen pro svou snadnou přípravu, ale i pro lahodné propojení chutí

Potřebné vybavení

  • Zapékací mísa

Suroviny

  • 3 středně velké brambory
  • 500 gramů mletého masa
  • 1 cibule
  • 280 gramů sýra
  • 1 lžíce oleje
  • 3 lžíce majonézy
  • 2 lžíce vody
  • sůl, pepř, česnek (podle chuti)
  • 1 lžička papriky

Postup 

  • Nejprve pečlivě očistěte brambory, opláchněte je a nakrájejte na tenké půlměsíčky.
  • Tyto bramborové plátky dejte do velké mísy, osolte, opepřete, přidejte jednu lžíci oleje a trochu česneku, a vše důkladně promíchejte, aby se koření rovnoměrně rozložilo.
  • Cibuli oloupejte a nakrájejte na malé kostičky.
  • Polovinu potřebného množství sýra nastrouhejte na hrubém struhadle.
  • Cibuli a nastrouhaný sýr dejte do mísy. Přidejte sůl, pepř, česnek, majonézu a trochu vody, a vše pečlivě promíchejte, dokud se ingredience nespojí do hladké směsi.
  • V další nádobě smíchejte mleté maso s dostatečným množstvím soli, pepře, česneku a trochou papriky, aby maso získalo pikantní chuť.
  • Připravené brambory rovnoměrně rozprostřete na dno vymazané pánve.
  • Z mletého masa vytvořte placky a položte je na vrstvu brambor, aby pokryly celou plochu a vytvořily kompaktní vrstvu.
  • Na tuto masovou vrstvu rovnoměrně rozložte cibulovou a sýrovou směs a povrch uhlaďte.
  • Mísu vložte do trouby předehřáté na 200 stupňů Celsia a pečte 35-40 minut.
  • Po uplynutí této doby mísu vyjměte, posypte vrchol zbylým nastrouhaným sýrem a vraťte zpět do trouby.
  • Nyní pečte při snížené teplotě 180 stupňů Celsia po dobu dalších 15 minut, aby se sýr krásně rozpustil a zezlátl.
Uložit do Mé kuchařky
Cena: do 90 Kč
Chod: Hlavní jídlo, Oběd, Večeře
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: brambory, cibule, mleté maso, paprika, sýr, zapékání


5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest