Nejlepší kuřecí nugetky? Samozřejmě jedině domácí, zapomeňte na fast food restaurace! Hlavně kdo jednou ochutná přesně tyto, uvědomí si, že dokonalost měl celou dobu na dosah ruky. Mezi hlavní hrdiny této pochoutky patří křehký obal vonící po kari, čerstvém chilli a citronové kůře. V každém soustu se skrývá jemné maso i odvážná pálivost, která zahřeje, ale nespálí. Prostě ideální chuťová rovnováha!
Kuřecí nugetky, jak je známe dnes, se poprvé objevily v 50. letech minulého století díky americkému potravinářskému vědci Robertu Bakerovi. Jeho cílem bylo vytvořit snadno konzumovatelné kuřecí jídlo, které by zůstalo šťavnaté i po usmažení. A tak se zrodila legenda. Dnes je každá kuchyně na světě přizpůsobuje svému stylu. V Asii se obalují v panko strouhance, ve Středomoří zase voní po bylinkách.
Recept na kuřecí nugetky v pikantním těstíčku
Ingredience pro přípravu
Maso:
- 4 kuřecí prsa
- sůl
- olej na smažení
Těstíčko:
- 3 vejce
- hladká mouka
- sůl a pepř
- 1 lžíce dijonské hořčice
- kůra a šťáva z půlky citronu
- 2 lžičky kari
- libeček
- špetka cukru
- čerstvě namleté chilli
Postup přípravy pikantních nugetek
1. Kuřecí prsa opláchneme, osušíme a nakrájíme na menší, zhruba stejně velké kousky, aby se smažily rovnoměrně.
2. Osolíme je a necháme chvíli odpočívat.
3. V misce rozšleháme vejce s moukou do hladké konzistence a přidáme dijonskou hořčici, citronovou šťávu i nastrouhanou kůru, kari, libeček, pepř, sůl, špetku cukru a čerstvě namleté čili.
4. Pokud je potřeba, přidáme trošku mouky nebo kapku vody.
5. V hlubší pánvi nebo fritéze rozpálíme olej na střední teplotu a kuřecí kousky postupně namáčíme do těstíčka a ihned vkládáme do oleje.
6. Smažíme ze všech stran dozlatova, tedy asi 3 – 5 minut podle velikosti.
7. Po usmažení je přendáme na papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný tuk.

A co ještě?
Pokud máte rádi výraznější pikantnost, přidejte do těstíčka kapku tabasca nebo pár kapek sójové omáčky.
Nugetky jsou skvělé i studené. Můžete je přibalit do tortilly nebo podávat s pikantní česnekovou majonézou.
Roštáci z kuřecího masa – s chutí, šmrncem a úsměvem