5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Představujeme vám recept na okouzlující tvarohový koláč, který je nejen vizuálně přitažlivý, ale také neuvěřitelně lahodný a připravený je za 45 minut. Pokud máte rádi tvaroh, jste na správném místě. Tento tvarohový moučník je přesně tím nejtypičtějším příklad pro tvarohový koláč. Vypadá lákavě už od pohledu – je nadýchaný a lehký jako pírko.

Někde se tomuto moučníku říká “Zlatá prošívaná deka” kvůli jeho vzhledu. Těsto je velmi běžné piškotové, ale přesně ideální ke šlehané tvarohové náplni. Koláč je sestaven z jemného piškotového těsta naplněného šlehaným tvarohem, což mu dodává úžasnou texturu a chuť. Příprava surovin vám zabere jen pár minut a následné půlhodinové pečení vám přinese na stůl svěží, zlato-hnědý koláč pokrytý krémovou tvarohovou vrstvou. Překvapte rodinu tímto skvělým dezertem!

Ingredience na nadýchaný piškotovo-tvarohový koláč

K přípravě tohoto lahodného tvarohového koláče budete potřebovat: na těsto: 3 vejce, 150 g cukru, 100 g rostlinného oleje, 70 ml mléka, 200 g mouky, 8 g prášku do pečiva, 1 balíček vanilkového cukru a špetku soli. Na náplň: 250 g tvarohu, 2 lžíce cukru, 1 lžíci kukuřičného škrobu, 1 vejce a 1 balíček vanilkového cukru.

Postup je velmi jednoduchý

Nejprve si připravte těsto smícháním všech ingrediencí do hladké konzistence a nalijte jej do zapékací formy nebo plechu. Poté si připravte tvarohovou náplň smícháním všech přísad do hladka a pomocí cukrářského sáčku vytvořte na povrchu těsta tvar “síťky”. Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů po dobu 30-35 minut, dokud povrch nezíská zlatavou barvu. Po vyjmutí z trouby nechte koláč odpočinout 10 minut. Poté jej opatrně vyjměte z formy a nechte zcela vychladnout. Nakrájejte na čtverečky a podávejte. Tento koláč je nejen snadný na přípravu, ale také skvěle chutná a vypadá úchvatně. Dobrou chuť!

Zdroj obrázku: recept-duhovka, Recept na piškotový moučník s tvarohem.

Recept na tvarohový moučník

5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 15 minut
Čas vaření 30 minut
Celkový čas 45 minut
Porcí 1 plech
Pečeme piškotový koláč s tvarohem, celková délka přípravy 45 minut.

Potřebné vybavení

  • 1 Zapékací mísa 22 x 22 cm
  • 1 Mísa
  • Ruční šlehač

Suroviny

Ingredience na korpus

  • 200 g Mouky
  • 150 g Cukru
  • 3 ks Vejce
  • 8 g Prášku do pečiva
  • 70 ml Mléka
  • 100 g Oleje
  • 1 balení Vanilkového cukru
  • Špetka soli

Ingredience na náplň

  • 250 g Tvarohu
  • 2 lžíce Cukru
  • 1 ks Vejce
  • 1 balení Vanilkového cukru
  • 1 lžíce Kukuřičného škrobu

Postup 

Příprava korpusu

  • V míse si vypracujeme metličkou bílou pěnu z vajec a cukru.
  • Přidáme olej a mléko. Opět promícháme.
  • Přidáme mouku, prášek do pečiva, vanilkový cukr a špetku soli.
  • Vše dobře promícháme, aby nám vzniklo husté těsto bez hrudek.
  • Zapékací mísu si vyložíme pečícím papírem a těsto do ní nalijeme.
  • Dáme si předehřát troubu na 180 stupňů Celsia.

Příprava náplně

  • V míse si smícháme tvaroh, cukr, vejce, vanilkový cukr a kukuřičný škrob.
  • Rozmixujeme mixérem nebo šlehačem do hladké směsi.
  • Vezmeme si cukrářský sáček nebo obyčejný s vytvořenou dírou na jednom konci jako na zdobení perníčků.
  • Sáček naplníme tvarohovou náplní a postupným mačkáním vytvoříme na povrchu těsta mříž se vzdáleností pruhů cca 4 cm.
  • Dáme péct do předehřáté trouby na 30 – 35 minut.
  • Po dopečení necháme 10 minut odpočinout venku a následně vyndáme ze zapékací mísy.
  • Posypeme moučkovým cukrem.
Uložit do Mé kuchařky
Chod: Dezert, Moučníky, Pečení, Sladké
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: koláč, moučník, piškotový koláč, plnotučný tvaroh, tvaroh, tvarohový koláč


5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest