Přidávání karamelového slazeného mléka do náplní už určitě znáte. V našich obchodech seženete jak Salko karamel od Tatry, tak Caramelo condé od Bohemiku. Kdyby se vám ale nepovedlo náhodou ani jedno sehnat, vezměte obyčejné Salko a zavřenou plechovku vařte ve vodě několik hodin, po vychlazení otevřete a máte slazený karamel.

Teď se ale budeme věnovat našemu receptu na jednoduchý karamelový krém, který z tohoto polotovaru máte za pár minut hotový, no a výsledek stojí za to. Můžete jej použít jak na zdobení, tak na uhlazení dortů, plnění řezů a zákusků, košíčků, cupcaků i věnečků. A jeho příprava si nevyžaduje žádné speciální umění ani techniku. Prostě karamelové Salko řádně vyšleháte s měkkým máslem a je hotovo.

Krém je dokonale hladký, jemný s bohatě karamelovou chutí. Dochutit si jej můžete dle vlastní fantazie jak cukrem, tak čokoládou anebo šlehačkou. Tento krém je důkazem toho, že míň je někdy víc, jelikož ze dvou ingerdiencí v krátkém časovém intervalu vytvoříte tuto lahodnou sladkou dokonalost.

Recept na dokonalý karamelový krém vhodný na každé sladké pečení

Ingredience na přípravu krému ze dvou ingrediencí

  • 380 – 397 g karamelizovaného sladkého kondenzovaného mléka
  • 250 g změklého másla

Postup přípravy krému

1. V šlehači šleháme kondenzované karamelové mléko a přidáme změklé máslo.

2. Doba šlehání závisí od teploty produktů. Šleháme při nejvyšší rychlosti šlehače.

Šleháme kondenzované mléko s máslem.
Zdroj: cakescooking, Šleháme kondenzované mléko s máslem.

Tento krém je speciální a vděčný, nepotřebuje žádné dlouhé vaření, chlazení a přípravy. Příprava zabere pouze pár minut vašeho času a výsledek vás mile překvapí.

Obrázek receptu na karamelový krém.

Kvalitní a lahodný karamelový krém bez použití vajec a smetany

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest