5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Bezvadný recept na lahodné mini koblihy s tvarohem, které budou skvělým pohoštění během jakékoliv příležitosti. Velice elegantní nápad na dezert s lehce rustikálním nádechem. Tvarohové koblihy, jaké vám dnes představíme jsou bohaté na tvaroh, který dodává koblihám speciální krémovou a lehce nakyslou chuť.

Tyto koblížky jsou ikonou nedostatku vzácných surovin z minulého století. Připravují se bez droždí a náplně, přesto jsou naprosto famózní. Také jsou důkazem toho, že samotné tvarohové těsto může tvořit naprosto jedinečnou chuť. Tvarohové koblihy se tradičně připravují ve formě kuliček, které jsou křupavé zvenku a nadýchané uvnitř. Připomínají tvarohové koláče, ale jejich struktura je mnohem lehčí a vzdušnější díky smažení.

Příprava mini koblížků

Příprava těchto koblih zabere jen asi 30 minut a hlavním tajemstvím jejich výjimečné chuti je použití kvalitního tvarohu a posypání moučkovým cukrem. Abyste si mohli pochutnat na tvarohových koblihách, budete potřebovat několik základních surovin: hladkou mouku, tvaroh, vejce, cukr, jedlou sodu, sůl a rostlinný olej na smažení.

Postup je jednoduchý

Tvaroh propasírujte sítem, vejce vyšlehejte s cukrem a solí (přičemž můžete přidat trochu vanilky pro bohatší chuť a vůni), smíchejte s tvarohem a postupně přidávejte mouku s jedlou sodou. Z těsta vytvořte malé kuličky, které smažte ve středně velkém rendlíku s horkým olejem do zlatohněda. Hotové koblihy nechte vychladnout na papírové utěrce, aby se zbavily přebytečného oleje. Posypte je moučkovým cukrem. Podávejte je ještě teplé s šálkem čaje.

Zdroj obrázku: recept-duhovka, Recept na tvarohové mini koblížky.

Recept na tvarohové mini koblihy

5 hvězdiček od 1 kuchaře
Celkový čas 30 minut
Porcí 20 ks
Pečeme mini koblížky z tvarohového těsta, délka přípravy 30 minut.

Potřebné vybavení

  • 1 Mísa
  • 1 Hrnec nebo fritéza

Suroviny

  • 200 g Hladké mouky
  • 3 lžíce Cukru
  • 2 ks Vejce
  • 300 g Tvarohu
  • 1 lžička Jedlé sody
  • 500 ml Oleje
  • Špetka soli
  • Moučkový cukr na posyp

Postup 

  • Tvaroh si do misky nejprve propasírujeme sítem kvůli hladké konzistenci.
  • Vedle si rozšleháme vidličkou vejce, sůl a cukr. Následně přidáme k tvarohu.
  • Pořádně promícháme.
  • Přidáme po lžících mouku s jedlou sodou.
  • Necháme těsto 10 minut odležet.
  • Následně těsto vytvarujeme do menších kuliček. Mělo by vyjít na cca 20 kusů.
  • V hrnci nebo fritéze rozpálíme olej.
  • Kuličky musí být v oleji celé ponořené.
  • Smažíme dozlatova, následně vyndáme na papírové utěrky k odkapání oleje.
  • Necháme zchladnout a posypeme moučkovým cukrem.
Uložit do Mé kuchařky
Chod: Dezert, Jednohubka, Sladké
Kuchyně: Evropská kuchyně
Klíčové slovo: Koblížky, plnotučný tvaroh, tvarohové koblihy


5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest