5 hvězdiček od 2 kuchařů
Přejít na recept Přejít na video Tisknout recept

Přestože vafle pochází původem z Amerického kontinentu, u nás se jíž mnoho let dělají ve většině českých domácností na nespočet způsobů, nejčastěji asi ke snídani.

Tyto domácí vafle jsou velmi jednoduché, podmínkou je samozřejmě mít doma po ruce vaflovač, aby jste docílili požadovaného tvaru vaflí. Příprava těsta je rychlá a vcelku běžná, koneckonců důležité je finální dochucení na talíři. Od ovoce, přes čokoládu, javorový sirup po šlehačku.

Zdroj obrázku: natashaskitchen, Recept na domácí nadýchané vafle.

Recept na nadýchané vafle

5 hvězdiček od 2 kuchařů
Čas přípravy 10 minut
Čas vaření 15 minut
Celkový čas 25 minut
Porcí 12 vaflí
Kalorie 383
Pečeme domácí vafle pro celou rodinu, celková doba přípravy 25 minut.

Potřebné vybavení

  • 1 Mísa
  • Vaflovač
  • Ruční šlehač

Suroviny

  • 2 hrnky Mouky
  • 2 lžíce Cukru
  • 2 ks Vejce
  • 1 a 3/4 hrnku Mléka
  • 4 lžičky Prášku do pečiva
  • 1/4 lžičky Soli
  • 2 lžičky Vanilkového extraktu
  • 1/2 hrnku Oleje

Postup 

  • V míse po dobu 3 minut vyšleháme 2 vejce a 2 lžíce cukru.
  • Přidáme olej, mléko a vanilkový extrakt.
  • Dále přidáme mouku, prášek do pečiva a sůl.
  • Na nižší rychlost vyšleháme.
  • Dáme si nahřát vaflovač a ideálně ho pomažeme tukem, pokud má tendenci se připalovat.
  • Do rozehřátého vaflovače dáme takové množství těsta, aby nebyly drážky příliš přeplněné, vafle totiž narostou.
  • Pečeme dozlatova.
  • Podáváme teplé s našimi oblíbenými surovinami.

Video recept

Uložit do Mé kuchařky
Kalorie: 383kcal
Chod: Dezert, Sladké, Snídaně, Svačina
Kuchyně: Americká
Klíčové slovo: sladká snídaně, vafle

Výživové hodnoty

Kalorie: 383kcal | Sacharidy: 41g | Bílkoviny: 8g | Tuk: 20g


5 hvězdiček od 2 kuchařů (2 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest