Přestože vafle pochází původem z Amerického kontinentu, u nás se jíž mnoho let dělají ve většině českých domácností na nespočet způsobů, nejčastěji asi ke snídani.
Tyto domácí vafle jsou velmi jednoduché, podmínkou je samozřejmě mít doma po ruce vaflovač, aby jste docílili požadovaného tvaru vaflí. Příprava těsta je rychlá a vcelku běžná, koneckonců důležité je finální dochucení na talíři. Od ovoce, přes čokoládu, javorový sirup po šlehačku.
Recept na nadýchané vafle
Potřebné vybavení
- 1 Mísa
- Vaflovač
- Ruční šlehač
Suroviny
- 2 hrnky Mouky
- 2 lžíce Cukru
- 2 ks Vejce
- 1 a 3/4 hrnku Mléka
- 4 lžičky Prášku do pečiva
- 1/4 lžičky Soli
- 2 lžičky Vanilkového extraktu
- 1/2 hrnku Oleje
Postup
- V míse po dobu 3 minut vyšleháme 2 vejce a 2 lžíce cukru.
- Přidáme olej, mléko a vanilkový extrakt.
- Dále přidáme mouku, prášek do pečiva a sůl.
- Na nižší rychlost vyšleháme.
- Dáme si nahřát vaflovač a ideálně ho pomažeme tukem, pokud má tendenci se připalovat.
- Do rozehřátého vaflovače dáme takové množství těsta, aby nebyly drážky příliš přeplněné, vafle totiž narostou.
- Pečeme dozlatova.
- Podáváme teplé s našimi oblíbenými surovinami.