Pokud chcete připravit něco neobyčejného a lahodného, vyzkoušejte tento chřestový štrúdl. Je to neobvyklý moučník, který okouzlí každého gurmána. Tento recept vymyslel Roman Paulus a je to opravdu neskutečný zážitek, doporučujeme vyzkoušet. Období chřestu je nyní, proto pospíchejte na nákup ať stihnete tento nevšední dezert vyzkoušet.

Příprava tohoto štrúdlu je velmi jednoduchá a rychlá. Stačí jen několik základních ingrediencí a můžete překvapit své hosty něčím opravdu speciálním. Chřestový štrúdl s jahodami je skvělou volbou pro různé příležitosti, od rodinných oslav po večírky. Ať ho servírujete s kopečkem vanilkové zmrzliny nebo šlehačkou, vždy bude působit dojmem luxusu a originality.

Recept na Štrúdl plněný chřestem a jahodami

Recept na chřestový štrúdl s jahodami
Obrázek: cooky.cz, Sladký Chřestový štrúdl s jahodami: dokonalé propojení chutí

Budeme potřebovat

  • 2 ks rozváleného listového těsta
  • 150 g strouhanky
  • 100 g třtinového cukru
  • 2-3 lžičky mleté skořice
  • 300 g mražených jahod (rozmražených – jsou lepší, podpoří šťavnatost štrúdlu)
  • 100 g vařeného bílého chřestu (uvaříme v osolené vodě do měkka)
  • 100 g vařeného zeleného chřestu (uvaříme v osolené vodě do měkka)
  • 1 ks vejce na potření

Drobenka

  • 100 g másla
  • 150 g polohrubé mouky
  • 150 g třtinového cukru
  • 1 lžička mleté skořice

Na servírování – volitelné

  • vanilková zmrzlina
  • ušlehaná šlehačka
  • moučkový cukr na ozdobu
  • čerstvé jahody na ozdobu

Postup

1. Rozložíme si rozválené listové těsto, na střed dáme strouhanku, třtinový cukr a skořici.

2. Na vše nyní poskládáme uvařené chřesty a rozmražené jahody. Štrúdl zabalíme a potřeme rozšlehaným vajíčkem. A posypeme drobenkou, kterou jsme si udělali smícháním – polohrubé mouky, třtinového cukru, skořice a povoleného másla.

3. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů, pečeme cca 30 minut – do zlatavé barvy.

4. Po vychlazení štrúdl servírujeme například s vanilkovou zmrzlinou, šlehačkou a čerstvými jahodami. Vše ještě na závěr pocukrujeme.

Nechte si chutnat.



Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest